04/12/2023 - 1:31
Més

  Millores al camp de futbol d’Atzeneta d’Albaida amb l’ajuda de la Diputació

  Altres notícies

  Atzeneta d’Albaida és un municipi de menys de 1.200 habitants. Per a aquest poble de la comarca de la Vall d’Albaida, oferir unes instal·lacions esportives adequades per al seu equip de futbol i els quatre equips de joves federats era absolutament prioritari: xiquets i familiars acudirien a la gespa i a la graderia i el poble s’ompliria de vida. Ara, amb una ajuda econòmica de la Diputació de València, aquesta aspiració s’ha fet possible.

  “En aquest cas, una inversió d’aproximadament 150.000 euros ha permès que la gespa d’Atzeneta puga comptar amb una graderia”, explica el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, després de xafar el terreny de joc i haver visitat altres instal·lacions renovades com els vestuaris o el mur de pedra que protegeix el camp. “Feia molt temps que l’alcalde venia sol·licitant-ho: existeix una aposta molt clara per l’esport en Atzeneta i poder ser copartícips ens fa sentir orgullosos”.

  Aquestes obres s’inclouen dins del Pla d’Instal·lacions Esportives 2016-2017 pel qual es destinaran un total de 4.358.000 euros a 35 actuacions en 15 comarques diferents. Un pla pensat per a dignificar pistes, camps i poliesportius municipals i potenciar l’esport de base. “Amb aquestes inversions vam demostrar l’aposta d’aquesta institució per la pràctica de l’esport, però sempre respectant l’autonomia d’alcaldes i alcaldesses, que són els qui han proposat les actuacions”, ha defensat Rodríguez.

  La Diputació, amb els pobles més xicotets

  El president de la Diputació ho subratlla: “Aquesta inversió suposa una aposta molt decidida de la Diputació de València pels pobles més xicotets”. L’alcalde de Atzeneta, José H. Descals, ho corrobora: “Si no fora per la Diputació, un poble xicotet com el nostre no podria fer tot açò”.

  Quan l’alcalde diu “tot açò”, està incloent, a més, la reconversió d’una antiga piscina en un nou alberg que tindrà cabuda per a 54 persones i que ha comptat amb una inversió de més de 120.000 euros per part de la Diputació.

  “En Atzeneta ho han tingut molt clar a l’hora de reutilitzar espais que estaven abandonats”, diu Rodríguez. “Ja s’està treballant en açò mitjançant plans provincials i esperem poder celebrar en breu la creació d’una nova infraestructura, en aquest cas de caràcter turístic, en la comarca de La Vall d’Albaida”.

  “Aquestes inversions són molt importants per al municipi perquè li donen vida al poble”, continua Descals, qui destaca també la importància de l’equip local, en els primers llocs de la classificació de la categoria preferent, en el grup 3. “L’alberg, a més, està en un punt molt bo, al peu del Benicadell, i estem segurs que quedarà molt bé”.

  En total, la xifra que la Diputació de València haurà invertit en aquest municipi en els dos primers anys de legislatura ascendeix a 650.000 euros entre ajudes directes, IFS, Pla de Camins i Vials, PPOS i la part del Fons de Cooperació Municipal que correspon a la Diputació.

  Font: Diputació de València

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -