19/07/2024 - 7:27
Més

  El filòsof Jordi Pigem i l’escriptor Carlos Taibo participaran a la IV Edició del MOCMAO

  Altres notícies

  La quarta edició de la Mostra de Cinema de Medi Ambient a Ontinyent (MOCMAO) 2015, que tindrà lloc entre 28 de maig i el 6 de juny, ve carregada d’activitats paral•leles en col•laboració amb associacions locals i de la comarca, a més de les projeccions de documentals.

  El MOCMAO està impulsat per la regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent i té com a vocació aportar una mirada cinematogràfica cap a qüestions mediambientals que tenen rellevància en la nostra vida i en la del planeta. En aquest sentit enguany a través dels documentals s’abordaran temàtiques com l’alimentació saludable, les alternatives a les gran multinacionals energètiques o el valor de la nostra horta.

  El MOCMAO compta amb el suport de Caixa Ontinyent i el Cine Club Utiye, a més de amb la col•laboració de Colla Ecologista l’Arrel, Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA), Centre Excursionista d’Ontinyent, Ontinyent en Bici, Associació Veïnal Barri Sant Josep, Associació de Veïns El Llombo, Associació de Veïns Barri de Sant Rafael, Associació de Veïns del Poble Nou, Associació de Veïns del Barri de la Vila, Ames de Casa d’Ontinyent, Assemblea Joves Meruts, Agrupació Fotogràfica d’Ontinyent, Lligam i Comerç In. Aquestes dues darreres associacions, Lligam i Comerç In, s’han sumat en aquesta edició 2015 com a col•laboradores.

  El MOCMAO fruit del treball conjunt amb associacions

  A més de projeccions, edició darrera edició la mostra ha inclòs un programa cada vegada més extens d’activitats paral•leles, tal i com explica Fran Quesada. “La pretensió del MOCMAO és cada any seguir creixent en el nombre d’activitats, però fer-ho comptant amb la col•laboració d’entitats i associacions que s’involucren en la mostra bé organitzant una activitat, o bé acollint en la seua seu la projecció d’un documental”.
  Fruit d’aquesta col•laboració, en concret amb la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA) i la Colla Ecologista l’Arrel, enguany la programació de la Mostra de Cinema de Medi Ambient a Ontinyent (MOCMAO) inclou dues xerrades amb primeres espases del pensament crític. “Des d’aquestes entitats ens van animar a incloure a la programació del MOCMAO alguna xerrada i ens van indicar algunes temàtiques que seria convenient abordar, per tal de donar l’oportunitat a la gent de poder escoltar de primera mà activistes i pensadors destacats”, afirma Fran Quesada. “La mostra no és un projecte tancat, i per això cada any anem millorant en base a l’experiència dels anys anteriors i a les propostes que ens fan les entitats que hi col•laboren”.

  El filòsof, periodista i escriptor Jordi Pigem serà l’encarregat d’encetar la programació paral•lela del MOCMAO amb una xerrada titulada “De la crisi a la transformació personal, social i global” el dijous 28 de maig a les 20h al Centre Cultural Caixa Ontinyent. Pigem va ser coordinador de la revista “Integral” en la dècada dels noranta, col•labora en mitjans de comunicació com “La Vanguardia” o la revista degana de l’ecologisme en anglès “Resurgence” i és conferenciant i professor de cursos en universitats

  L’altra xerrada està programada el dijous 4 de juny i tindrà com a conferenciant a l’escriptor, activista i professor Titular de Ciència Política i de l’Administració a la Universitat Autònoma de Madrid, Carlos Taibo. Autor de nombrosos llibres i articles és una de les figures més visibles i més destacades a nivell de l’Estat Espanyol d’allò que s’ha vingut a nomenar Teoria del Decreixement. De fet la xerrada que oferirà a Ontinyent es titula precisament “Decreixement” i tindrà lloc a les 20h al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

  Tota la programació del MOCMAO ja es pot consultar al bloc mocmao.blogspot.com.es

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -