Jorge Rodríguez exigirà al proper govern de la Generalitat l’accés al Llombo per l’avinguda de Torrefiel

0

L’alcalde d’Ontinyent i candidat a la reelecció, Jorge Rodríguez, ha avançat que el proper Govern de la Generalitat sorgit de les eleccions del 24-M “haurà de traure del calaix, i així ho exigirem, l’accés al barri del Llombo per l’Avinguda de Torrefiel. Aquest projecte porta ja massa anys en espera i estem convençuts que el canvi de color polític que va a produir-se al Consell servirà per desbloquejar esta llargament reclamada intervenció”. Jorge Rodríguez realitzava estes declaracions aquest dimecres al Llombo durant la cloenda de la campanya “Fem barri, fem ciutat”, encetada pels socialistes d’Ontinyent per explicar les millores fetes als diferents barris de la ciutat.

Al cas del Llombo, ha estat un milió d’euros el que ha invertit el Govern d’Ontinyent per dur a terme fins a 18 actuacions per millorar i modernitzar el barri, a les que s’ha de sumar els tres milions invertits per la Universitat de València per construir el nou Campus Universitari recentment inaugurat. Jorge Rodríguez, que visitava el Llombo acompanyat de diversos membres del seu equip, posava aquest nou edifici, que acull més d’un miler d’alumnes de procedències molt diverses, com a “exemple d’inversió que permet fer ciutat des dels barris”, una actuació que ha estat acompanyada per part del Govern d’Ontinyent d’obres com l’adequació de l’aparcament del nou campus, amb capacitat per a més de 200 vehicles, o del carrer d’accés a l’edifici.

L’altra actuació de major calat ha estat la reforma integral de la Plaça de la Coronació, de la que Jorge Rodríguez destacava que “és una mostra perfecta de com una actuació pública en un barri pot beneficiar tota la ciutat”: s’ha guanyat espai per a les persones, al mateix temps que s’ha actuat en el subsòl per modernitzar les canonades d’aigua i clavegueram, evitant així pèrdues d’aigua i filtracions. La reurbanització d’aquest espai, per un import de 480.000 euros, ha permès renovar l’arbrat, millorar la comoditat de la plaça amb un nou paviment, amb més bancs i voreres amples, i augmentar la seguretat dels vianants.

Un projecte que a més es fruit de la cooperació, entre administracions (S’ha fet coincidir ajudes de la Diputació de València, part de les inversions anuals d’Egevasa i  aportacions municipals), i també amb els veïns, que van tenir ocasió de fer aportacions per al disseny de la plaça, totalment compatible amb la continuitat a la mateixa del Mercat de Dilluns.

Actuacions com la urbanització dels carrers Ferran Alsina, Santa Teresa, Jaume I, les repavimentacions de l’Almaig o el carrer Barranquet, o les obres de millora a través del Pla d’Ocupació municipal en punts com ara Sant Ignasi, Avda Generalitat o el carrer Echegaray, han servit per augmentar l’eficiència de les xarxes d’aigua i clavegueram, a més de millorar la comoditat i la seguretat dels vianants amb voreres més amples i adaptades a persones amb mobilitat reduïda, “per aconseguir un barri més habitable i humà, un barri al que seguirem treballant, perquè al Llombo, com a tot Ontinyent, el millor està per vindre”, concloïen els socialistes.

Publicitat