13/07/2024 - 12:25
Més

  Ontinyent homenatja a 22 dones mestres jubilades amb una exposició d’aquarel·les i un audiovisual

  Altres notícies

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, presidia ahir la inauguració de “Dones mestres a Ontinyent”, una exposició homenatge a 22 dones docents jubilades que s’exposa al Campus Universitari al marc de la II Setmana Pedagògica-Universitat de Primavera posada en marxa per la Fundació Universitària Campus Ontinyent, la Universitat de València i l’Ajuntament.

  L’alcalde, que intervenia en l’acte al qual acudien les homenatjades, destacava que “és un homenatge senzill però no per això menys important al treball de tota una vida, un treball sense el qual generacions d’ontinyentins i ontinyentines no serien qui són ara”. Jorge Rodríguez tenia també paraules “per a les que ja ens han deixat, que a les que també volem hui aplaudir i recordar”, manifestava.

  L’exposició, realitzada per l’artista i professor universitari Ricard Huertas, tracta de reflectir la vocació, valentia i saber de les mestres mitjançant un audiovisual i 22 aquarel•les amb trets de cada una de les docents jubilades que identifiquen a cadascuna d’elles: Fina, Mª Isabel, Mª Antonia, Antonia, Mª Rosario, Maribel, Pepa, Maru, Herminia, Mª Teresa, Consuelo, Charo, Amparo, Concha, Carmen, Angeles, Carmen, Angeles, Conxa, Paqui, Maria, Reme i Ana. Huertas explicava que “són retrats de les persones a través dels seus noms, que van a romandre inalterables a través del temps”.

  L’artista tenia especials paraules d’agraïment “per a la Fundació Universitària i els seus patrons, per a l’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez i per al regidor d’Educació, Óscar Borrell, de qui va partir la idea”, manifestava.

  Borrell explicava que aquest homenatge “es feia necessari per reconèixer a unes dones que han deixat la seua petjada sobre milers de xiquets i xiquetes en tots els centres públics i concertats de la ciutat. Unes dones que es van esforçar per una societat millor, equitativa, més justa i desenvolupada, més sostenible i avançada, que fomente la igualtat efectiva i proporcione una major qualitat de vida als ciutadans i ciutadanes”, assenyalava.

  Aquest acte inaugural tanca les activitats de la II setmana Pedagògica-Universitat de Primavera, a falta de l’epíleg que suposarà la celebració aquest divendres de la III Fira de l’Estudiant a la Plaça de la Concepció, una activitat prevista inicialment per a dijous 27 però que va estar ajornada per la pluja.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -