La Universitat de València (UV) inaugurava hui dimarts el curs acadèmic 2014/2015 a Ontinyent, un nou any acadèmic en el qual destaca la unificació del Campus en el nou edifici que es posarà en marxa en breu, i també la posada en marxa de una tercera titulació (Ciències de l’Educació Física i l’Esport, que se suma a Administració i Direcció d’Empreses i Magisteri).

L’acte tenia lloc en un abarrotat Centre Cultural de Caixa Ontinyent, que requeria habilitar dos grans pantalles externes en sales adjacents per donar resposta a un aforament total que superava les 500 persones a l’edifici, atretes en gran part per la presència del periodista Iñaki Gabilondo, encarregat d’impartir una conferència magistral per inaugurar el curs.

La taula presidencial estava formada per l’Alcalde i President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez; el rector de la UV, Esteban Morcillo; i el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, qui destacaven els avenços aconseguits en la implantació dels estudis universitaris a la ciutat, fruit d’un treball conjunt pel qual es felicitaven mútuament.

En aquest sentit, Jorge Rodríguez posava de relleu el treball de la UV i la Fundació Universitària en els últims anys “en què s’ha avançat molt per projectar el futur universitari de la ciutat, que és i seguirà sent una acció bàsica de l’acció del Govern d’Ontinyent”. L’alcalde destacava l’impacte de la universitat en la societat, cultura i economia locals, incidint en la importància “que qualsevol jove d’Ontinyent tinga la possibilitat d’escollir quedar-se entre nosaltres per desenvolupar el seu projecte vital, i si finalment decideix anar-se’n, que la causa no haja estat la manca d’oportunitats, eines o recursos”, subratllava. Jorge Rodríguez tenia especials paraules per Esteban Morcillo i el seu equip rectoral a referir-se a la transcendència de destinar més de 3 milions d’euros a construir un nou edifici a Ontinyent, i li mostrava al rector el seu suport davant les reivindicacions davant de l’administració valenciana.

Esteban Morcillo, posava en relleu l’esforç realitzat per la Universitat per apropar els estudis al territori en un context de retallades a universitats i estudiants: “hem complert amb els compromisos assumits l’any passat d’incrementar l’oferta docent i dotar la ciutat de millors infrastructures amb el nou aulari que estarà en marxa al segon quadrimestre d’aquest curs. Apropar la formació al territori minimitza costos a les famílies, cosa especialment important en moments com aquests, en els quals els estudiants han hagut de fer front a increments en les taxes i retallades en les beques, i en els que encara estem esperant que les negociacions amb la Generalitat sobre el deute amb les universitats donen fruit”, remarcava.

Pel que fa al president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell coincidia a destacar l’esforç de la Universitat i dels patrons de la Fundació, entre els quals es troba l’entitat financera: “La Fundació Universitària és un projecte molt destacat de l’Obra Social de Caixa Ontinyent, amb més del 50% dels fons destinats en matèria d’educació, un esforç que realitzem amb satisfacció perquè els joves són el futur”. Carbonell remarcava el fet que en aquest nou curs “la Universitat de València té 1.000 alumnes a Ontinyent, formats per un professorat excel·lent i que comptaran amb un nou aulari. Fa 25 anys hauria estat impensable, mai hauríem imaginat tenir hui dia uns estudis universitaris com els que tenim a Ontinyent”, destacava.

Galeria d’imatges de Gabilondo a Ontinyent