28/11/2023 - 15:28
Més

  Ontinyent ultima el dispositiu especial per al “Bou de les Penyes”

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ultima els preparatius perquè la festa de “El bou de les penyes”, organitzada per les penyes taurines El Pont Vell i l’Associació Cultural Taurina Bou i Corda, que es celebrarà el proper 29 d’abril, puga transcórrer amb normalitat i sense incidents. A tal efecte, aquest matí tenia lloc a l’Ajuntament una reunió mixta coordinada per la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, i el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta; així com representants de les forces i cosos de seguretat, tècnics municipals i representants de les associacions que organitzen aquesta festa (“Bou i Corda” i “Pont Vell”).

  Tot i que la normativa vigent estableix que les barreres no són necessàries per a una festivitat d’aquest tipus, la regidoria de Serveis Municipals tornarà a col·locar més d’una dotzena d’aquestes. Com a novetat, la zona de la base del campanar confrontant al parking del Regall i accés inferior al MAOVA es considerarà part del recorregut i no comptarà amb tanques. Per tant, la permanència en aquest lloc no serà com a espectadors sinó com a participants, i pasarà a regir-se per la normativa general d’estada al recorregut.

  El circuit serà el mateix que en el bou de la Purísima: Regall, Plaça Major, Plaça de Baix, Pont Vell, Cantereria fins al llavador i Camí dels Carros fins al corral, sense pujar a la Vila, i estarà tallat al trànsit de vehicles durant tota la jornada. Quant als horaris, hi haurà bou per matí i per la vesprada: el primer bou serà a les 08:30h i el segon a les 09:30h. Per la vesprada hi haurà altres tres bous que començaran a les 16:30h i acabaran sobre les 19:30h. Paralel·lament, l’associació d’hostelers AHVAL organitzarà una vesprada-nit de dj’s al parking del Trinquet de Gomis-Stivals fins les 3 de la matinada.

  Des de l’Ajuntament s’ha recordat a la ciutadania la importància de complir amb les normes de seguretat, que inclouen aspectes com la prohibició de participar de la festa baix els efectes de l’alcohol o altres substàncies tòxiques, o sense haver complit els 16 anys. També es recorda que la festa del bou a Ontinyent és respectuosa amb els animals, i per això aquells que els maltracten de qualsevol manera també podran ser expulsats del recinte. Igualment, es demana la col·laboració ciutadana per mantenir neta la via pública i gaudir de les festes sense incidències.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -