25/06/2022 - 13:45
IniciCulturaOciI Trobada Cicloturista d'Alforges de la Vall d'Albaida

I Trobada Cicloturista d’Alforges de la Vall d’Albaida

Després de l’ajornament per les adverses condicions meteorològiques del mes de març, la  comarca acollirà els dies 9 i de 10 d’abril la I TROBADA CICLOTURISTA D’ALFORGES DE LA VALL D’ALBAIDA, organitzada conjuntament pel Col.lectiu Ontinyent en Bici i el Departament de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, amb la participació de les associacions valencianes de Rodamons, Buver i Alacant en Bici.

Aquesta trobada pretén mostrar una cara diferent de la Vall d’Albaida mitjançant una forma de descubrir el paisatge ensisador a la recerca de camins nostàlgics i pobles tot amb un mitjà de transport pràctic, econòmic i sostenible com és la bici i les alforges. Els participants iniciaran la pedalada des d’Aielo de Malferit visitant la fàbrica de licors i continuant pels pobles com Bufalí, El Palomar, Bèlgida, Carrícola on tindrà lloc el dinar i una visita guiada. La jornada finalitzarà en Atzeneta d’Albaida on els col·lectius ciclistes s’allotjaran en l’alberg municipal i faran un sopar en la localitat.

El diumenge serà el torn d’altre itinerari cicloturiste per arribar-hi a Ontinyent, on està prevista una visita a la Vila, al Museu dels Gegants i Cabets i una presentació del servei de bicicletes públiques elèctriques de la ciutat, Ontibici . Continuarà la bicicletada per les hortes de la capital de la Vall d’Albaida camí al Paratge Natural del Pou Clar. La part més reivindicativa de la trobada tindrà lloc en l’Estació del Tren a les 15:30h, amb una concentració “Pel Nostre Tren, pel nostre futur. És l’hora del tren” de tots els grups participants en la trobada i la Plataforma “Salvem El Tren” de l’Alcoià – Comtat per a exigir a les administracions un compromís en la modernització i millora del tren Xàtiva Alcoi- Xàtiva-València vital per al futur de les poblacions de l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida, que compartim la línia. L’ intermodalidad de la bicicleta en els trens contínua sent malauradament una asignatura pendent amb les restrictives polítiques de RENFE, una històrica i activa reivindicació dels col·lectius de ciclistes urbans i d’alforges però més viva que mai, amb la situació preocupant d’emergència climàtica. Són molts països de l’arc europeu com el de França on el cicloturisme genera el 44% dels beneficis de la economía vinculada a la bicicleta.

TVDigitalOntinyent
TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents