01/12/2023 - 21:50
Més

  El Festival de Circ i Teatre oferirà actuacions en diversos escenaris urbans d’Ontinyent

  Altres notícies

  El V Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent oferirà un total de 11 actuacions en un total de 8 espais escènics urbans repartits per tots els barris de la ciutat. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que presentava hui el festival junt a la seua coordinadora, la regidora Sayo Gandia, destacava que el Festival de Circ i Teatre, inclòs dins la campanya de Nadal Ontinyent Il·lusiona, “ofereix cultura de primera qualitat i gratuïta als carrers al temps que suposa un atractiu per retenir i atraure gent a la ciutat i els seus comerços. Volem que la gent gaudisca d’estes festes en la nostra ciutat i aprofite l’ampla oferta comercial i de restauració amb la que comptem”.

  La iniciativa compta enguany amb el recolzament de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a través de l’entitat pública CulturArts, que s’afegeix com a coorganitzadora juntament a l’Ajuntament i la Diputació de València, i es desenvoluparà del 23 de desembre al 5 de gener en espais com les places de l’Ajuntament, la Concepció, la Coronació i Sant Domingo; els carrers Major i Cassià Fita; o els parcs de Vicent Andrés Estelles i el Mestre Ferrero.

  L’alcalde posava de relleu “les sinèrgies creades amb les diferents associacions locals per fomentar el comerç i la cultura amb esta programació”, que per exemple ocuparà per primera volta el carrer Cassià Fita després de consensuar-ho amb l’Associació de Comerciants de Sant Rafel, i que també per primera ocasió recolzarà l’Associació d’Amics dels Reis Mags incloent una activitat en plena cavaldada de Reis.

  Sayo Gandia donava detalls sobre els diferents espectacles que es posaran en escena, que començaran el 23 de desembre amb el cabaret “Les arts del cel” en la Plaça Major, presentat per l’actor Pau Blanco, apte per a tots els públics. El 26 de desembre en la Plaça de la Concepció, i coincidint amb la presència de l’emissari Real i l’obertura dels comerços (tot i ser festiu), es comptarà pel matí amb “La ruleta fantàstica”, un contacontes que ens visita des de Tenerife i per la vesprada arribarà “El Carrilló de Nadal”, de la companyia La Tal, un espectacle “que portàvem anys volent dur a Ontinyent i finalment ho hem aconseguit”, explicava la regidora.

  El dia 27 serà torn per al barri del Llombo, amb tallers de circ pel matí i l’espectacle “La Familia Romanescu” per la vesprada a la Plaça de la Coronació. El 28 La Troupe Malabo portarà el seu espectacle de clown “Oníricus Circus” a Sant Rafel. El dia 29 el festival arribarà a la Plaça Sant Domingo, amb els valencians Xa Teatre i el seu eclèctic espectacle amb diverses modalitats de circ. A més a més es comptarà amb una producció local, a càrrec del taller de teatre del Projecte Trèvol i el sketch “Si no plou, què em cau?” al Teatre Echegaray, que serà l’únic espectacle amb un cost de 3 euros que es destinaran al mateix projecte.

  Als últims anys el dia 30 el festival descansava, però enguany es retroalimenta amb el Cap d’Any Infantil de la mà de l’espectacle “Atrapats en 2016” amb la companyia “Contrahecho”, una producció que s’estrena per primera vegada a Ontinyent.

  Els dies 2 i 3 de gener arriben els shows de la companyia “Momusic Circus”, dels que Sayo Gandia destacava la seua elegància, bellesa i component musical; i finalment el 5 de gener, per primera vegada, dins la cavalcada de Reis, els valencians Ameba Teatre portaran un espectacle itinerant que s’inclourà entre els dos ballets de la mateixa. L’alcalde i la regidora animavem a la ciutadania “a gaudir al màxim estos dies de l’ampla oferta cultural, lúdica i comercial amb que comptarem a Ontinyent estos dies”, concloïen.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -