728×90 caixa onti estiu
Home > Cultura > La tradició de “l’Home dels Nassos” torna a Ontinyent amb una festa infantil a la Plaça de Sant Francesc

La tradició de “l’Home dels Nassos” torna a Ontinyent amb una festa infantil a la Plaça de Sant Francesc

“L’Home dels Nassos” arribarà a Ontinyent el proper dimecres 31, i trobarà una festa infantil a la Plaça de Sant Francesc per a rebre’l. Es tracta d’un personatge de la cultura tradicional ontinyentina que és famós per una característica que el fa peculiar: té tants nassos com dies li queden a l’any, i a més, només se’l pot veure el darrer dia de l’any. A la tradició local, els menuts eixien a buscar l’Home dels Nassos el 31 de desembre pels carrers i places d’Ontinyent.

“És una tradició infantil que s’estava perdent i que, ja vam recuperar fa dos anys amb una festa semblant a la Plaça de Sant Domingo”, explicava el Regidor d’Educació, Pepe Pla. A tal efecte, la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, juntament amb la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià (COVALBA), el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent (CLJO) i el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida, han organitzat una “Festa de Benvinguda per a l’arribada de l’Home dels Nassos a Ontinyent” que tindrà lloc el proper dimecres 31 de desembre, a partir de les 11:30 hores, a la Plaça de Sant Francesc. A la mateixa, es comptarà amb els contactontes “El Gran Jordiet” i Almudena Francés, estarà present la figura del “cabet” de la Escola per Adults i es realitzarà un gran mural artístic amb els dibuixos que prèviament s’hauran realitzat als centres educatius.

EconomyCash Juny

Pepe Pla tenia paraules d’agraïment “per a tots aquells que s’involucren en recuperar tradicions que estaven desapareguent”, animant als pares, mares, iaios i iaies a acompanyar els seus fills i nets a l’activitat que tindrà lloc dimecres a la Plaça de Sant Francesc “perquè l’home dels nassos pot aparèixer allí”, avançava. Pla recordava que la Regidoria d’Educació també ha previst altres activitats per a estes festes, entre les quals estan el repartiment de cartes per als Reis d’Orients entre l’alumnat des d’educació infantil fins a 3er de Primària.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Auxili com a cap de cartell al Xocorock de Bocairent

La nit de música en valencià de Bocairent estrena nova denominació en la tercera edició …