19/08/2022 - 12:08
IniciCulturaSanitat amplia la normativa per a les Festes de Moros i Cristians

Sanitat amplia la normativa per a les Festes de Moros i Cristians

Avui dilluns, la Conselleria de Sanitat ha actualitzat la normativa vigent quant a actes festius. Després de la celebració de les falles, el focus s’ha ficat en les festes de Moros i Cristians, una reivindicació que ja feren la passada setmana des de la UNDEF.

Normes de celebració de les festes de Moros i Cristians postcovid

Al document s’enmarca dins d’una normativa ja vigent, on limita el ball tant a interiors com interiors, se suspenen tota mena de cavalcades, i limita l’ús de barres de bar solament a venda i distribució d’aliments i begudes. En cap cas, el consum en barra.

Pel que fa concretament a les mesures específiques dels Moros i Cristians, s’expressa la necessitat de definir un coordinador COVID des de l’organització que haurà de controlar la normativa vigent. S’haurà de restringir les zones d’activitat al personal fester, i reduir-se les visites als mateixos llocs.

També continua recomana’n-se l’activitat als espais d’aire lliure, limitats, i solament permès l’ús de carpes amb 1 sol lateral perquè es considere exterior.

Pel que fa als dinars, esmorzar i sopars, ho limita a la normativa específica de l’hostaleria. Incloent la limitació de 10 persones per taula, límit d’aforament en interiors i distància entre taules. Caldrà establir grups de taules, per tal de fer grups de persones, amb un màxim de 2 nuclis familiars en totes les activitats.

Desfilades de Moros i Cristians postcovid

La nova normativa específica que l’ús de la mascareta serà obligatori, fins i tot en exteriors. Les desfilades seran en batalló, sense trencar files, i amb 1’5m de distància entre participants si ho permet el carrer, i amb límit de 5 persones com a màxim per fila. L’ús de la mascareta també serà obligatori per al públic assistent.

També caldrà ser organitzat per evitar aglomeracions, per això caldrà limitar la participació. Els músics també hauran de guardar distància de seguretat, tant entre ells mateixos, com entre els festers participants, això si, 2 metres entre ells.

Albaida, la primera població a poder celebrar Moros i Cristians Postcovid

Albaida es prepara ja per a celebrar els pròxims moros i cristians, que es suspengueren el passat any 2020 per la Covid, i és la primera que podria fer-ho el pròxim 9 d’octubre, després que avui s’hagen publicat les noves normes de les celebracions moro cristianes.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents