28/02/2024 - 23:43
Més

  L’Ajuntament de Bocairent reedita el llibre dedicat a les covetes dels moros

  Altres notícies

  La col·lecció Estudis locals impulsada per l’Ajuntament de Bocairent acaba de veure la primera reedició d’un dels cinc volums. En concret, el consistori ha engegat una nova tirada de 600 exemplars del llibre dedicat a les covetes dels moros que recull un estudi del 1918 realitzat per Manuel González Simancas, nascut a Còrdova l’11 de setembre del 1855, així com un text previ dels arqueòlegs Agustí Ribera i Joaquim Bolufer, responsables del Museu arqueològic d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida (MAOVA).

  En aquesta ocasió, la col·laboració de la Biblioteca Valenciana ha permés esmenar una errada existent en la primera edició ja que al facsímil reproduït li mancaven quatre il·lustracions. D’aquesta forma, la versió actual inclou els dibuixos originals de les covetes dels moros i dels grups de la Fos i coves del Colomer, del Pou clar i del Viveret i finestres del Bancal redó.

  La reedició naix de la bona acollida que va rebre la publicació el 2008 que va fer que a hores d’ara estiga exhaurida mentre segueixen arribant-hi un gran nombre de peticions. A més, la tirada arriba un any abans del centenari de l’aparició de l’estudi original al butlletí de la Societat espanyola d’excursions de Madrid. L’obra es pot adquirir a l’oficina de turisme per 8 euros encara que el veïnat de Bocairent comptarà amb un descompte especial fins el 16 de juliol.

  Font: Ajuntament de Bocairent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -