Detingut un matrimoni per prostituir a una jove a Benigànim

0

La Policia Nacional ha detingut a un matrimoni de nacionalitat romanesa dedicat, presumptament, al tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual a Benigànim (València), alliberant a una dona de la mateixa nacionalitat que era prostituïda en una carretera del municipi. La víctima patia un control extrem, havent de cridar als seus captores cada vegada que realitzava un servei perquè recolliren la prestació rebuda. El detingut la colpejava i violava quan desitjava, sent obligada a avortar en dues ocasions. Al matrimoni se li imputa un delicte de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual i es troben a la presó provisional.

La investigació es va iniciar el mes de febrer passat. Els agents van rebre una sol·licitud per part de la Fiscalia de Cooperació Internacional de la Fiscalia General de l’Estat, en la qual es comunicava l’existència d’una Ordre Europea en la qual interessava saber tota la informació possible sobre el detingut. Per això, els investigadors van començar les gestions precises i van comprovar l’activitat delictiva del matrimoni.

Exercia la prostitució en una carretera

Els policies van constatar que la víctima havia sigut captada pel matrimoni a Romania sota la promesa d’un treball digne i millors condicions econòmiques. En arribar a Espanya, el van obligar a exercir la prostitució sota amenaces i coaccions.

Tenia un horari fixat pels detinguts, sent traslladada a una carretera de la localitat on vivien els captores on romania des de les 10.00 fins a les 20.00 hores. Els agents van poder detectar el control extrem al qual era sotmesa, cada vegada que realitzava un servei havia de dir els seus captores perquè recolliren la remuneració que havia rebut.

Quan la víctima es va negar a realitzar pràctiques sexuals, o la veien parlant amb alguna persona del seu país natal, era colpejada, vexada i humiliada pel detingut, patint un abús constant sense importar el seu estat de salut. El detingut va violar a la dona en diverses ocasions, quedant-se dues vegades embarassada i sent obligada a avortar pel matrimoni perquè continuaren lucrant-se amb la seua explotació.

Vivia totalment aïllada

La Policia Nacional ha pogut comprovar que els detinguts s’aprofitaven de la posició de domini sobre la víctima, de tal forma que creia que no tenia més opció que aconseguir beneficis per als seus captores. Aïllada del seu entorn familiar i sense poder socialitzar amb altres persones, només realitzava la jornada laboral imposada.

La investigació va finalitzar amb l’entrada i registre en el domicili de la parella arrestada, on els agents van intervindre 320 euros en efectiu, documentació de la víctima, telèfons mòbils, justificants de diners enviats a Romania i documents que proven els serveis sexuals als quals era obligada a practicar la víctima. El matrimoni captador va ser arrestat i lloc a la disposició de l’autoritat judicial qui va decretar el seu ingrés a la presó provisional.