“X1RedMasSegura” distingeix al Centre Ocupacional d’Ontinyent per apropar la informàtica als seus usuaris

0

L’organització de X1RedMasSegura, de la qual forma part l’empresa de programari de seguretat amb seu a Ontinyent, ESET España, ha atorgat la distinció “Rompiendo brechas” al Centre Ocupacional d’Ontinyent per “la seua inestimable labor inculcant i transmetent el tan necessari esperit de superació davant qualsevol discapacitat, amb l’objectiu d’aconseguir una integració social plena dels usuaris del Centre”.

La col·laboració de la iniciativa que vetlla per una internet per a tots amb el Centre Ocupacional d’Ontinyent es remunta a 2014. Des d’aleshores, anualment s’organitza una xarrada sobre el bon ús d’Internet per als usuaris del centre. “Estem molt alineats amb X1RedMasSegura i creiem fermament que una internet segura per a tots és possible, per això no dubtem a col·laborar amb aquest tipus d’iniciatives que pretenen facilitar el bon ús de la xarxa a tots els usuaris, independentment de la seua edat o condició”, expliquen des de l’empresa que distribueix els productes ESET des d’Ontinyent a la resta d’Espanya.

Fruit d’aquest treball conjunt, a més, divendres que ve, es realitzarà una xarrada al mateix Centre Ocupacional en la qual Ángel Pablo Avilés (Angelucho), conegut expert en temes de seguretat informàtica i conscienciació, editor del blog de seguretat “El Blog de Angelucho” i agent adscrit al Grup de Delictes Telemàtics de la Guàrdia Civil, i Josep Albors, responsable de recerca i conscienciació d’ESET Espanya, explicaran als usuaris com les males pràctiques i un ús inadequat de les noves tecnologies i Internet poden provocar seriosos problemes i la necessitat de canviar els hàbits de navegació. “No es tracta únicament de la seguretat dels nostres dispositius, sinó també de la nostra privadesa i de com una publicació sense control i amb continguts inadequats o massa personals pot portar-nos a una situació problemàtica de la qual és difícil eixir”, explica Albors.

Amb el mateix objectiu però amb el focus posat en els menors, el mateix dia 5 de maig de vesprada els ponents visitaran Albaida, on duran a terme la xarrada ‘Els menors i el seu cibermón’. La jornada, dirigida fonamentalment a pares, posarà el dit en la nafra per alertar-los dels perills i donar-los les eines necessàries per a evitar que els seus fills caiguen en els paranys dels ciberdelinqüents. ”Qui està entre la pantalla i la cadira és qui té el poder més gran de decisió i, per tant, és qui ha de saber com actuar en cas de dubte, no es tracta simplement de tenir un antivirus instal·lat, sinó de donar les eines que els xiquets i adolescents necessiten per saber reaccionar”, incideix Albors. El ciberassetjament també forma bona part del nucli de la xarrada. Precaucions en l’ús de les xarxes socials que tant preocupen als pares o com augmentar la privadesa són altres dels punts tractats.

La xarrada gratuïta i totalment oberta tindrà lloc el divendres 5 de maig a partir de les 18 hores a la Sala Valcaneda (antic Museu Betlems) d’Albaida. No és necessari realitzar inscripció.

Font: ESET España

Publicitat