L’Associació Trèvol rep 6.453 euros de Bankia per al Programa d’oci i temps lliure

L’Associació Trèvol ha rebut 6.453 euros de Bankia per al programa d’oci i temps lliure per a persones amb discapacitat severa, que té com a finalitat que aprenguen a desenvolupar-se d’una forma autònoma en règim de caps de setmana, utilitzant els mateixos llocs d’oci que qualsevol persona de la seva edat sense cap tipus de discapacitat. L’ajuda s’inscriu en el marc del programa Xarxa Solidària del banc que en 2015 ha donat suport a 197 projectes socials per un import global superior a 1,25 milions d’euros que va afavorir a més de 43.900 persones a tot l’àmbit nacional.

El conseller de Benestar Social de la Mancomunitat i regidor d’Ontinyent, Jaime Peris, ha agraït que “una entitat bancària de les dimensions de Bankia valore i reconega un treball social de les dimensions del Trèvol”, mentre que Rafa Úbeda, president de l’Associació Trèvol, ha expressat la seua satisfacció perquè “la tasca de l’Associació Trèvol es veu reconeguda per la tasca social que desenvolupa Bankia en favor de les persones que més ho necessiten”.

El programa d’oci i temps lliure, adreçat a persones amb discapacitat severa, és una ferramenta la finalitat de la qual és aconseguir la integració per dues vies: d’una banda, ensenyant-los les habilitats socials necessàries per a accedir a l’àmbit d’oci de la seua comarca; de l’altra, visibilitzar-les per tal que millore la reacció de la societat en general davant la seua presència en llocs totalment normalitzats. El projecte contribueix a formar un grup d’amics sòlids amb bones relacions interpersonals, un aspecte totalment positiu per a la persona amb discapacitat. Per a aconseguir-ho, se segueix una metodologia totalment participativa, responsable i activa per part de les persona amb discapacitat. Cada grup d’amics realitza una activitat cada cap de setmana, en elles les persones amb discapacitat desenvolupen la seua autonomia en el temps d’oci, la seua capacitat d’elecció, d’autoorganització i augmenta el seu nivell pel que fa a habilitats socials que són les que possibilitaran la seua plena integració social.

Pel que fa al programa Xarxa Solidària de Bankia, l’entitat orienta la seua acció social cap a projectes locals i propers als seus centres de treball. Les oficines trien a principis d’any donar a suport a un projecte social proper assoleixen els objectius de negoci en el conjunt de l’exercici. És el cas de l’oficina de Bankia d’Ontinyent. Els seus empleats van triar, de manera conjunta, donar suport al projecte de l’AssociacióTrèvol i van obtenir una dotació econòmica de 6.453 euros gràcies al compliment dels seus objectius de negoci. D’esta manera, l’entitat dóna suport a les associacions, fundacions i ONG que desenvolupen programes d’acció social en aquestes zones i que generen un impacte local perceptible pels seus clients i empleats.

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

S’eliminen els semàfors de dilluns a divendres a la Plaça de la Concepció

Des d’aquest dilluns 29 de juny l’accés al centre urbà d’Ontinyent serà més fluït, en …