Una taula rodona a Ontinyent desmuntarà el mite de “l’amor romàntic”

0

El mite de “l’amor romàntic”, els rols preconcebuts que aquest comporta i com afecta a les relacions de parella serà sotmès a anàlisi en una taula rodona la propera setmana a Ontinyent. Es tracta d’una activitat organitzada per la regidoria d’Igualtat i Dona de l’Ajuntament, des d’on la regidora Paula García explicava que “la idea de l’amor romàntic la portem interioritzada, i volem moure a la reflexió per posar en entredit aquesta idea i manifestacions com les de la festa comercial de Sant Valentín, tot plantejant altres diferents rols d’amor i de formes d’amar”, manifestava.

La xerrada, que comptarà amb la participació de la psicòloga experta en temes d’igualtat Mª Cruz Pla i del sociòleg especialista en noves masculinitats Joan Sanfèlix, tindrà lloc el proper 10 de febrer a les 19:00 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent amb entrada lliure.

García, que presentava l’activitat acompanyada del regidor coordinador de l’àrea d’Educació, Esports, Joventut, Igualtat i Cooperació, Óscar Borrell, avançava la intenció d’ampliar a tot l’any la realització d’activitats de sensibilització en temes d’igualtat, enlloc de centrar-los en les dates emblemàtiques del 8 de març i el 25 de novembre. Així, recordava que està oberta la inscripció del V Concurs de Cartells del Dia Internacional de la Dona, del que es poden lliurar treballs del 9 al 15 de febrer.

Tant la regidora com el coordinador avançaven la organització d’activitats conjuntes en els centres educatius entre les regidories d’Educació i Igualtat, “ja que aquesta és una qüestió transversal”, assenyalaven. Óscar Borrell destacava la importància “de les sinèrgies que estem creant entre diverses regidories de l’àrea, com educació, igualtat o joventut, per tal de treballar més i millor de manera conjunta”, manifestava.

Publicitat