16/06/2024 - 16:55
Més

  “L’Esmorzar de la Llàgrima ens defineix com a poble agraït i fa eterns els nostres festers”

  Altres notícies

  “Són eterns, no s’han anat mai. Perduren al nostre cor, a la nostra ment, esperant per a eixir al rescat i vindre a endolçar la nostra memòria quan els necessitem”. Estes paraules de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, sobre els festers difunts, suposaven un dels moments més emotius de “l’Esmorzar de la Llàgrima” acte que reunia ahir vora 300 persones al Casino de la Societat de Festers per retre homenatge als festers difunts durant l’últim any.

  Al seu parlament, Jorge Rodríguez destacava que l’esmorzar de la llàgrima “no sols defineix els festers, sinó que ens defineix com a poble, un poble que és capaç de sentir cap als seus fills una profunda gratitud i un gran orgull”, apuntant també que “una de les coses més boniques que pot viure l’alcalde d’un poble és un esmorzar com el de la llàgrima en el que es comparteix junt a la gent, junt als seus festers, el record d’aquells que ja no estan”.

  L’acte va estar precedit per una missa a l’ermita de Santa Anna en sufragi pels festers difunts, on molts dels presents es van emocionar i no van poder reprimir les llàgrimes en rememorar la passió per la festa de Antonio Sanz Iranzo, Vicente Penadés Bernabeu, Enrique Ferrero Conca, José Guerola Albero, Enrique Francés Micó, Roberto Sarrió Ferri, Rafael Torró Abad, Salvador Bataller Guillem, José Ferrero Gil, Ramón Cucart Francés, Víctor Estrela Llopis i Salvador Pla Soler, recordats un a un pel President de Festers, Toni Morales.

  En l’acte, acompanyat en tot moment per la música de la Societat Unió Artística Musical Ontinyent, l’Alcalde i el President de Festes van imposar insígnies als càrrecs de les festes d’enguany (capitans, ambaixadors, banderers i primers trons), repartint-se també distincions als festers que s’han fet mereixedores d’un reconeixement públic a proposta de la Junta de Festes o de les pròpies comparses.

  D’aquesta manera, han rebut les insígnies de plata (persones amb 65 anys d’edat o més i 50 com a festers) al fester de la comparsa Llauradors José María Bonet, al fester de la comparsa Marineros Joaquín Torró; al fester de la comparsa Omeyas Ángel Sanchis; al fester de la comparsa Moros Marinos José Antonio Soler; i al fester de la comparsa Chanos Francisco Soriano.
  A més a més, es lliurava Medalles de primers Primer Trons d’Honor a proposta de Gusmans al fester Roberto Muñoz, a proposta de la comparsa de Mudéjares al fester Juanjo Lliso; i a proposta del president de festes, a l’almogàver Vicente Llopis i  al benimerí Vicent Conejero.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -