09/12/2023 - 19:23
Més

  Ontinyent suma més de 200.000 espectadors entre els diferents actes festius

  Altres notícies

  Al voltant de 200.000 espectadors, segons dades de la Policia Local, han gaudit enguany dels diferents actes de la setmana gran de festes d’Ontinyent. Es tracta d’una xifra superior a la de l’edició anterior, tot i no comptabilitzar-se enguany el Mercat Medieval, que per primera volta es va traslladar al mes de febrer per potenciar el Mig Any Fester. Entre els factors destacats per a assolir esta xifra ha estat una major afluència d’espectadors a les diverses entrades, així com l’organització de nombrosos espectacles i actuacions per complementar els actes pròpiament festers.

  Tant l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, com el President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, han valorat positivament tant el transcurs dels actes, que no han registrat cap incident significatiu, com l’afluència de visitants i la repercussió mediàtica assolida, que ha inclòs la retransmissió de les festes en les principals televisions de la Comunitat Valenciana, la gravació d’un programa especial per la televisió pública francesa o l’aparició als informatius a nivell nacional.

  Jorge Rodríguez tenia paraules d’agraïment “per a tots i totes, en especial els càrrecs i els membres de la Junta de Govern de la Societat de Festers del Crist de l’Agonia i el seu President, perquè han tornat a demostrar que són l’ànima de la festa i els seus vertaders protagonistes. Des de l’Ajuntament esperem haver estat a l’alçada i haver oferit una programació per a tots i totes. I, com no, vull també agrair el seu treball i dedicació a tots aquells que han estat pendent de la neteja, de la recollida del fem, de la seguretat, en definitiva, de fer possible que tots poguérem gaudir de la Festa. Com Alcalde em sent orgullós d’una ciutat com Ontinyent, capaç d’oferir i protegir una manifestació festiva que mereix el reconeixement internacional. I en això estem i anem a seguir treballant”.

  L’alcalde també agraïa al President de la Generalitat, Ximo Puig, el seu gest de ser el primer al seu càrrec en acudir a l’acte de l’Entrada, així com el recolzament que va mostrar a la festa ontinyentina, de la que va destacar “el seu valor cultural i econòmic” tot definint-les com  “un dels grans esdeveniments que hem de defensar els valencians”.

  Quant a la programació municipal, les 11 activitats previstes per l’Ajuntament dins del cicle « Ontinyent en Concert » , que incloïa els concerts d’Amaral, Izal, el Meruts Festival (organitzat pels Joves Meruts amb la col·laboració municipal), el festival Ochenteando, diverses orquestres i espectacles per als majors i menuts, reunien més de 20.000 espectadors entre les actuacions organitzades a l’estadi El Clariano i les de la Glorieta, consolidada com un espai escènic de referència durant les festes.

  El President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, destacava que les festes “han eixit com tots voliem, i tot i comptar amb més festers desfilant hem aconseguit fins i tot guanyar temps en les entrades”. Sanchis tenia al seu torn paraules d’agraïment per a l’Ajuntament pel seu recolzament “imprescindible per poder organitzar la festa”, i finalitzava fent al·lusió al reconeixement internacional: “si volem aconseguir-ho hem de continuar sembrant per a després recollir, i pensem que estes festes ho hem fet”, concloïa.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -