L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha mostrat la seua satisfacció per l’anunci de la licitació del projecte i direcció d’obra del nou Palau de Justícia de la ciutat, i ha destacat la importància de la inversió que suposarà la nova infraestructura posada en marxa per la Generalitat Valenciana, superior als 7’2 milions d’euros, segons ha confirmat la pròpia Conselleria de Justícia en un comunicat.

El primer edil destacava que la publicació en la Plataforma de Contractacions de l’Estat d’aquesta licitació, “és fruit d’un intens treball conjunt per part de la Conselleria i l’Ajuntament, que estan fent esforços per a fer realitat el nou Palau, que modernitze el servei i atenga amb dignitat les necessitats tant del funcionariat de l’administració pública com de les persones que hagen d’anar a la seu judicial. Aquest és el tret d’eixida per a fer realitat els nous jutjats, i una nova mostra que quan les propostes que es fan des dels Ajuntaments són bones, els poders públics responen”, manifestava.

L’Alcalde recordava que per a poder avançar en el projecte, l’Ajuntament d’Ontinyent va haver de fer efectiva la compra de l’antiga fàbrica de Bernabeu i la seua parcel·la (que va eixir a concurs públic) per un import de 500.000 euros. Els tràmits que es van haver de fer per a possibilitar aquesta compra i posterior cessió a la Conselleria van incloure l’atenció en les diverses necessitats plantejades, com per exemple la compatibilitat de l’edifici amb l’ús dotacional administratiu o la possibilitat d’ampliar a futur la seu amb una construcció adjacent de 1.000 m².

L’edifici de l’antiga fàbrica de Bernabeu, situat a 450 metres dels actuals jutjats, és una construcció de 4.281’25 m² aïllada que compta amb dues plantes i quatre façanes a parcel·la que permeten unes condicions òptimes d’enllumenat natural i ventilació de les estades, unes característiques que també afavoreixen la distribució dels espais, optimitzant recorreguts i zones comunes. L’edifici, on s’unificaran les quatre seus judicials existents a la ciutat, es troba en una parcel·la tancada amb un únic accés des del carrer Rafael Sanchis Seguí, i compta amb espai per a pàrquing. El pressupost de licitació per a la redacció del projecte i direcció d’obres per a l’execució del nou edifici de justícia d’Ontinyent és de 462.877,32 euros i les empreses tenen fins al 3 de gener de 2022 per a presentar ofertes.