29/11/2023 - 9:02
Més

  AFA Albaida reivindica el valor del cuidador en el Dia Mundial de l’Alzheimer

  Altres notícies

  L’Associació  AFA Albaida, pertanyent a la Federació d’Alzheimer de la Comunitat Valenciana (FEVAFA), reivindica el valor del cuidador en el Dia Mundial de l’Alzheimer. A més, insta a les institucions públiques a crear una política d’Estat de l’Alzheimer que tinga com a eixos centrals tant a la persona diagnosticada com al seu cuidador, ja que mai s’ha d’oblidar que es tracta d’un problema sociosanitari que ha d’abordar-se des d’ambdues perspectives.

  D’aquesta manera es pretén recompensar la sobrecàrrega física i emocional que comporta la labor de les cures al seu familiar. I és que l’Alzheimer és un problema global del qual ningú està fora de perill i del que la societat al seu conjunt hauria de prendre consciència amb un triple propòsit: previndre, actuar i pal·liar.

  FEVAFA proposa una sèrie de mesures per a millorar la qualitat de vida dels cuidadors, com pot ser visibilitzant la seua labor en la societat, la conciliació laboral i les mesures fiscals específiques de les quals es poden beneficiar, entre altres aspectes.

  En aquest sentit, el president d’AFA ALBAIDA ha declarat que “amb el lema el valor del cuidador es pretén mostrar el nostre suport a les famílies que durant les vint-i-quatre hores del dia i els tres-cents seixanta-cinc dies de l’any es fan cura dels seus familiars que sofreixen Alzheimer. No és una tasca senzilla, necessita molt d’esforç, tant físic com psíquic, que sols el cuidador entén o intenta entendre. Per això és fonamental estar al costat del familiar, atenent les seues necessitats i assessorant-lo durant tot el procés de la malaltia.

  Aquesta reivindicació s’emmarca dins de les activitats i campanya que es realitza amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer que es commemora el 21 de setembre. Enguany, l’Associació AFA ALBAIDA ha preparat una sèrie d’activitats, com són les lectures de manifestos i la soltada de globus verd. FEVAFA ha invitat a totes les AFAS, entre les que ens incloem, al seu acte d’entrega dels Premis “Federació 2015” que es realitzarà el dia 20 a les 18:30 hores en el MACA d’Alacant. Al finalitzar l’acte es farà lectura del manifest i se soltaran els globus. També, durant l’acte es projectarà el vídeo “Abraçades per la memòria” de la campanya 2016. (Es poden consultar totes les Activitats de les 36 AFAS federades a www.fevafa.org)

  Per un altre costat, el mateix dia 20 en el MACADURA està prevista una Trobada entre Associacions on participarà la Federació, Associacions membre i entitats científiques. Es tracta d’una activitat satèl·lit al IV Congrés Internacional d’Investigació i Innovació en Malalties Neurodegeneratives que es celebra a Alacant els dies 21, 22 i 23 de setembre.

  Font: Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer i altres Demències d’Albaida

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -