28/11/2023 - 15:20
Més

  L’augment de l’oferta universitària dispara la demanda de lloguers d’estudiants a Ontinyent

  Altres notícies

  L’augment als últims anys de l’oferta universitària a Ontinyent ha disparat la demanda de lloguers d’estudiants a la ciutat. La residència d’estudiants posat en marxa enguany per l’Ajuntament al barri de la Vila acumula ja 13 sol·licituds en llista d’espera, i algunes de les principals immobiliàries de la ciutat (Immobiliària Carbonell, Immobiliària Penadés, Immobiliària Rafa Gandía i Gesinco)  han constatat un creixement del mercat de lloguers estudiantils en general a la ciutat. Esta demanda és tant d’alumnes com de professors procedents de comarques a una distancia mitjana com ara La Safor o la Ribera Alta, que sobretot busquen lloguers a bons preus.

  El regidor d’Educació, Óscar Borrell, ha destaca que fomentar la presència d’estudiants amb lloguers atractius “acompleix el triple objectiu que ja va avançar el nostre alcalde, Jorge Rodríguez:  seguir creixent com a ciutat universitària; recolzar als estudiants amb menor capacitat econòmica i atendre la petició dels veïns del barri d’emprar espais com aquest edifici municipal per dinamitzar i rejovenir la zona amb accions que aprofiten el treball de rehabilitació que s’està fent”, manifestava.

  Cal recordar que al segon semestre del passat curs acadèmic l’Ajuntament va posar en marxa la residència d’estudiants de la Casa de La Vila, un immoble municipal ubicat al carrer Trinitat reformat pel consistori amb els plans d’ocupació, i que es posava a l’abast d’Estudiants universitaris del Campus d’Ontinyent, estudiants de FP i becaris i ajudants universitaris podran llogar a preus per baix de mercat (al voltant de 60 euros mensuals per dormitori), tot regulat per una ordenança aprovada al ple.

  L’edifici consta de 300m2 de superfície repartida en planta baixa i 3 altures amb un total de 9 habitacions i estudis, 4 salons-menjador equipats amb cuina office i 4 quarts de bany, a més d’una bugaderia i una terrassa. A més a més es compta amb un complet joc de mobiliari i electrodomèstics com ara televisors, rentadores, vitroceràmica, forns elèctrics i microones o neveres. 6 de les 9 habitacions es van ocupar ràpidament tant per als últims mesos del curs passat com per al que va a iniciar-se esta tardor, mentre que per a les 3 habitacions restants s’ha establert esta llista d’espera de la que eixiran els seus inquilins.

  Óscar Borrell ha relacionat també l’augment de la demanda no sols a comptar amb tres titulacions molt sol·licitades (Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Magisteri i Administració i Direcció d’Empreses, amb una demanda conjunta que quintuplica l’oferta), sinó també “amb la consolidació d’Ontinyent com una ciutat educadora i universitària on poder no sols estudiar sinó gaudir plenament d’una atractiva oferta de d’oci i serveis”, manifestava.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -