Albaida estalvia més de 60.000€ en enllumenat

L´Ajuntament d´Albaida ha volgut publicar les xifres aconseguides en relació amb el pla d´estalvi energètic que es va voler portar a terme com a conseqüencia de les mesures de xoc per a l´estalvi adoptades des del 2012. L´estudi de consum elèctric que es va realitzar des del departament de medi ambient, avaluava la utilització i el consum dels quasi 1.100 fanals i punts d’il•luminació del poble, i va determinar mesures d´estalvi com ara l´aposta per mecanismes de baix consum –leds- i apagada de llums, per estalviar en energia.

L´esmentat pla impulsat pel consistori per eliminar i reduir costos superflus, ha estat donant bons resultats. La substitució de les bombetes tradicionals per leds –bombetes de baix consum- ha suposat un estalvi energètic, a més de resultar una mesura sostenible ja que al mateix temps estem reduint les emissions de CO2 al terme municipal. Mostra d´açò és, que hem passat de pagar 255 mil euros l´any 2012 als 193 mil euros de l´any 2013. Hem reduït la factura eléctrica en un 25%.

Cal recordar que l’equip de Govern porta temps treballant en el pla d’estalvi energètic i lumínic. Un estalvi que està contribuint al desenvolupament sostenible, millorant l´aire que respirem, al temps que aconseguim un estalvi per a les arques municipals. És per això que continuem treballant en la substitució de l´enllumenament del carrer. Els treballs d´instal-lació de leds ve realitzant-se des de fa mesos i aquestes es van poder adquirir gràcies a una subvenció de 240 mil euros de la Diputació de València.

D´altra banda, buscant oferir el millor servei per al ciutadà, s´han il-luminat algunes zones que quedaven totalment fosques, com ara els abocadors de l´Escorxador, el del Polígon del Pla del Conde o la part posterior del C/ Benicadell. Des del Consistori continuem treballant en la substitució de l´enllumenament de la població per fases. En aquest sentit, l ´Alcalde demana comprensió als veïns del poble, ja que els darrers temps s´han apagat llums en determinades àrees de la població. Aquesta ha estat una més de les mesures de xoc d´estalvi, que finalitzarà en el moment que estiguen tots els leds instal.lats.

L´actual executiu de l´Ajuntament ha aconseguit reduir la despesa d´il- luminació. Per aquest motiu, l´equip de govern realitzarà el proper dilluns dia 24 de març a les 12h a l´Ajuntament, una roda de premsa on es donaran a conèixer, esta i altres xifres positives, de l´any 2013.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Primer mercat del dilluns post-confinament

Dotze setmanes després de la seua última edició, el mercat de dilluns d’Ontinyent tornava a …