https://www.youtube.com/watch?v=wA20F72s-r4

Els gegants i cabets d’Ontinyent recuperen 3 videos antics de la seua història

Els gegants i cabets d’Ontinyent, han recuperat 3 videos antics que formen part de la seua història. Durant els últims dies de l’any, han anat publicant-los al seu canal de Facebook.

El més antic, segons expliquen, “és una petita joia de 2 minuts rodada amb càmera domèstica. La va realitzar qui anys després seria alcalde ontinyentí, Vicent Gironés Mora. Les imatges estan filmades des del seu domicili al carrer de Gomis número 68. Veiem com els Gegants i Cabets d’Ontinyent entren i eixen del desaparegut Xalet de Fité, on residia l’aleshores alcalde de la ciutat Anselmo Serna. Per situar-nos direm que el Xalet de Fité ocupava l’espai on hui hi han els edificis que van entre la residència d’ancians de Sant Francesc i cantonada del carrer del Músic Úbeda) i la plaça de la Concepció. Aquestes imatges ens han estat cedides pels fills de don Vicent Gironés, és a dir, per la família Gironés Penadés

El segon dels videos és del 31 de gener de 1982, quan es va celebrar a Ontinyent el IXé Festival de la cançó Scout corresponent a la zona XV dels Scouts d’Espanya. “Va ser tot un esdeveniment a la ciutat perquè es va omplir de joves vinguts de moltes altres poblacions” afirmen.

Els Cabets d’Ontinyent es trobaven immersos en el procés de dignificació iniciat pel Grup de Teatre i Música l’Auca. En el marc incomparable del temple gòtic de l’Assumpció de Santa Maria es va mostrar un “Ball dels Cabets” que encara anava en bolquers. Entre els músics podem reconéixer l’adaptador de les melodies, Enric Gironés, que amb el musicòleg i folklorista Fermín Pardo van esbossar les primeres passes de la coreografia. També hi reconeguem Consol Rico, Salva Mora, Toni Calabuig i Francesc Tortosa. La gravació és una gentilesa de Robert Sais Micó que en aquell moment era el Cap de Grup del Grup Scout Mafeking 167 d’Ontinyent“.

Finalment, el tercer i últim, és tracta d’un assaig, Jordi Arrue acababa de construir els nous gegants i Francesc Tortosa havia compost la música, al assaig es pot veure com s’acostumen a portarlos i es mouen amb por de caure’s.

 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Consum informa que els clients no han de pagar despeses d’higiene i desinfecció en les factures

Aquest dijous, el regidor de Consum de l’Ajuntament d’Ontinyent, Nico Calabuig, ha informat del contingut …