19/05/2024 - 22:12
Més

  Ontinyent ofereix a Sanitat espais municipals per a evitar la supressió del servei de diàlisi

  Altres notícies

  La Secretària Autonòmica de la Conselleria de Sanitat, Isaura Navarro, ha comunicat oficialment a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la suspensió del servei de diàlisi en l’àrea bàsica de salut. Encara que l’alcalde ha ofert a Sanitat la cessió d’espais municipals per a continuar prestant el servei a la ciutat, com s’ha fet per al SAMU o l’àrea de rehabilitació de l’hospital a la Sala Gomis, la secretària autonòmica de Sanitat ha rebutjat aquesta possibilitat per l’elevat cost i, a més, ha anunciat que el servei de diàlisi no es restablirà fins que no s’inaugure el nou hospital, actualment en construcció, previst per a mitjans de 2023.

  Durant la reunió telemàtica celebrada en el matí d’aquest dilluns, Jorge Rodríguez ha traslladat a la secretària autonòmica la seua contrarietat per una mesura que suposarà un greu trastorn per als pacients i els seus familiars en plena pandèmia: “la solució triada no és la més idònia i ens pareix més bé un pegat per a salvar la seva pròpia imprevisió”, ha resumit l’alcalde. Rodríguez ha explicat que el contracte amb l’empresa que oferia el servei porta prorrogat diversos anys i, per tant, hi ha hagut temps de sobra per a treure a concurs el servei o passar a oferir-lo directament per Sanitat: “se’ns ha dit que és impossible treure ara una adjudicació perquè el temps que tardarien seria igual que el mateix temps que queda per a obrir l’hospital. Això demostra que no han fet els deures i ara s’ha d’anunciar la supressió del servei”.

  L’alcalde ha reiterat que l’alternativa ofertada, “no deixa de ser un inconvenient per a unes persones malaltes que el que menys necessiten en plena pandèmia és recórrer desenes de quilòmetres per a ser ateses”, ha subratllat Rodríguez, qui creu que “cal buscar una alternativa perquè estem parlant de persones que van 3 dies a la setmana i 3 hores de diàlisi i ara, a més, es passaran dues hores més donant voltes, la qual cosa redundarà en la seva ja precària qualitat de vida”.

  Respecte a l’anunci que el servei de diàlisi es prestarà en el nou hospital és per a Jorge Rodríguez “una bona notícia, encara que també una obvietat” perquè considera que “totes i tots donavem per fet que la diàlisi anava a continuar prestant-se a Ontinyent quan estiguera el nou hospital. En realitat, la notícia hauria estat en el contrari, perquè donàvem per fet que un nou hospital suposa guanyar serveis, no perdre’ls”. Rodríguez, que s’ha reunit telemàticament amb els portaveus de la Vall Ens Uneix, PP i Compromís per a explicar-los el resultat de la reunió i amb els representants dels pacients, ha avançat que la seva intenció és presentar una moció en el pròxim ple en contra de la decisió presa per la conselleria.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -