Mascaretes del Tèxtil Sanitari per celebrar la gratuïtat del servei de bus

0

L’Ajuntament d’Ontinyent celebrarà des d’aquest dilluns el primer any de prestació del servei gratuït de bus urbà amb el repartiment d’un miler de mascaretes “Tèxtil Ontinyent” entre les persones usuàries.

La regidora de Transport, Inma Ibáñez, explicava que el balanç del primer any de gratuïtat al transport públic urbà, que es va posar en marxa en gener de 2020, “és molt positiu”, ja que s’estima en al voltant d’un 20% l’augment dels passatgers, que haurien passat d’una mitjana de 110 a 135 persones diàries. “Tenint en compte que el servei va estar detingut durant 3 mesos pel confinament, i on també han hagut limitacions d’ús, podem concloure són xifres molt bones, que ens mostren que la resposta ha estat altament favorable”, manifestava.

Ibáñez destacava que per a fer gratuït el servei va ser necessària la seua municipalització, sent una acció “que suposa un pas important cap a una ciutat més sostenible, amb menys vehicles i menys contaminació. A més, moltes persones no utilitzaven el transport públic pel seu cost, l’augment de passatgers en fer-ho gratuït així ho demostra i ens parla de la vessant social de la iniciativa”, afegia. Quant al perfil de la persona usuària, assenyalava que “arriba a tot tipus de sectors, ja que l’utilitzen persones majors, de mitjana edat i també joves i menuts fins i tot per anar a classe”, assenyalava.

Nous autobusos durant el primer semestre de 2021

La regidora també recordava que dins d’aquesta aposta pel transport públic està previst que al primer semestre d’enguany es posen en marxa els dos nous autobusos urbans de baixes emissions adjudicats a l’empresa Iveco Espanya SL, amb una inversió de prop de 300.000 euros dels quals 112.000 estan subvencionats amb Fons Europeus de Desenvolupament Integral (FEDER) dins del programa EDUSI.

Ibáñez recordava que Ontinyent és una de les poques ciutats de més de 30.000 habitats a Europa que han apostat per serveis com aquest de mobilitat gratuïta, fent una crida a la ciutadania “a aprofitar-ho i fer ús de manera responsable, perquè quanta més gent utilitze aquest servei, més rendible i útil és per al conjunt de la societat”, concloïa.

Publicitat