El PP proposa implantar a Ontinyent una zona d’aparcament per a la pernocta de caravanes

El Partit Popular ha proposat implantar a Ontinyent una zona d’aparcament per a la pernocta de caravanes amb l’objectiu de convertir la capital de la Vall d’Albaida en nou destí del turisme de caravanes, una forma de viatjar de moda que de materialitzar-se, podria revertir positivament als hostalers i comerciants de la ciutat. La proposta, altra acció de les apuntades pel PP per a pal·liar l’aparició del COVID-19, ha estat realitzada pel regidor, Paco Penadés, després de contactar amb comerciants i empresaris d’aquests sectors econòmics afectats per l’actual crisi.

Com ha explicat Paco Penadés, “el fenomen que es coneix com a caravaning és una modalitat de turisme que està cada volta més de moda i que compta en l’actualitat amb més de 230.000 vehicles registrats a tota Espanya entre caravanes, autocaravanes i furgonetes camper. La situació actual i futura del sector turístic estarà sense dubte marcada per la propagació del COVID-19 i el desplaçament amb caravanes per a fer turisme sembla que serà, segons els experts, una eixida segura al tractar-se d’una manera de viatjar allunyada de les massificacions”.

En paraules del regidor del PP, “aquest tipus de turisme es caracteritza per la seua desestacionalització. Com que les parades oscil·len entre 24 i 72 hores, qualsevol època de l’any és favorable a la seua pràctica. L’objectiu principal d’aquests turistes és la recerca de paratges naturals per a practicar senderisme o ciclisme, entorns patrimonials atractius que puguen visitar, així com l’adquisició de productes típics de la zona. Ahí és on aquesta actuació revertiria positivament als hostalers i comerciants d’Ontinyent”, afirma Paco Penadés.

Com explica el regidor del PP, ”si volem obrir Ontinyent a tots els viatgers, en este cas deuria existir una zona habilitada per a l’aparcament de caravanes i que hauria de complir una sèrie d’especificacions bàsiques per tal d’oferir aquest servei als turistes”.

En concret: punts de buidat d’aigües negres, grises i d’aigua potable i contenidor de residus i de recollida selectiva. Comenta el regidor del PP que “la inversió pot ser molt baixa i el retorn econòmic elevat al col·locar-nos com a un nou destí en el mapa dels turistes de caravana”.

En quant a possibles ubicacions de l’aparcament de caravanes, s’hauria de buscar una zona de fàcil accés i ben comunicada, sense edificacions pròximes i sempre prioritzant la seua ubicació a terrenys municipals. Es recomana que cada aparcament tinga una longitud de 8 metres i una amplària de 4 metres. Pel que, un pàrquing de 10 places, necessitaria al voltant d’uns 500-600 metres quadrats.

Finalment el regidor del PP afirma que es tracta d’una actuació que contribuix a millorar l’oferta turística d’Ontinyent i obri una possibilitat de mercat fins ara per explotar, contribuint a l’economia de la ciutat.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es requereix als propietaris de 120 parcel·les i solars que les netegen

L’Ajuntament d’Ontinyent ha enviat requeriments a 90 persones propietàries d’un total de 120 parcel·les i …