19/07/2024 - 7:36
Més

  El control d’accés telemàtic consolida la desmassificació del Pou Clar en estiu

  Altres notícies

  El tercer any de funcionament del sistema de control d’accés telemàtic al Pou Clar d’Ontinyent durant els mesos de juliol i agost s’ha tancat amb xifes que consoliden la desmassificació de visitants al paratge. Dels 62 dies (juliol i agost) amb restricció d’accés al paratge a les hores centrals del dia i reserva prèvia a la web www.reservespouclar.es, només en 33 dels 62 dies (el 53%) s’ha completat l’aforament màxim diari, de 450 persones.

  Des del Govern municipal s’ha valorat positivament la xifra, “ja que l’objectiu que teniem en aplicar aquest sistema és fer complir l’ordenança de protecció del paratge i evitar les massificacions, i així ha estat per tercer any consecutiu”. Dels 62 dies amb control d’aforament, en 33 s’arribava al màxim de 450 reserves; en 27 la xifra estava entre 400 i 449 reserves; i en 2 dies era inferior a 400. Des d’aquest divendres 1 de setembre es pot accedir al paratge sense haver de fer reserva prèvia.

  Quant a la procedència de les persones visitants, el grup mes nombros és el procedent d’Ontinyent; seguits d’altres localitats de les comarques veïnes i de la resta de la Comunitat Valenciana, especialment la província d’Alacant. També han vingut persones d’altres indrets d’Espanya, en especial de Múrcia, Madrid, Castella la Manxa i Catalunya. Entre els estrangers, s’ha comptat amb prop d’un centenar de visitants que han registrat procedència d’altres països, sent els grups més nombrosos França Alemanya i Holanda, seguits de Suècia o Bèlgica.

  Quant a l’estacionament, des de les regidories implicades s’ha apuntat que “cada volta la gent enten millor que la zona d’estacionament per accedir al Pou Clar és el poliesportiu, tot i que han hagut algunes sancions a persones que han fet cas omís de la normativa vigent”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -