La Comunitat Valenciana apunt de triplicar la mitjana de casos diaris de coronavirus

0

Segons les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat, des de l’actualització d’ahir fins avui dijous el total de pacients infectats pel virus Covid-19 puja a un total de 3200 casos en total a la Comunitat Valenciana. Així durant la compareixença realitzada aquest matí  la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat 584 nous casos positius, quant la mitjana d’increment de casos durant la setmana passada era una mitjana de 300, i l’anterior al voltant des 200.

Dels 584 nous casos positius, 102 es troben a la província de Castelló, 181 a la província d’Alacant i 301 en la de València.

Per províncies el nombre total de casos positius és de 373 a la província de Castelló (144 hospitalitzats, 30 d’ells en l’UCI), 1.039 a la província d’Alacant (410 hospitalitzats i 72 d’ells en l’UCI), i 1.788 a la província de València (724 hospitalitzats i 128 d’ells en l’UCI). El nombre de professionals sanitaris que han donat positiu en total és de 551 (83 a la província de Castelló, 218 en la d’Alacant i 250 a la província de València).

D’altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s’hagen produït fins al moment un total de 167 defuncions en la Comunitat Valenciana (24 des de l’actualització d’ahir): 14 a la província de Castelló, 72 en la de València i 81 en la d’Alacant. Al mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20 hores d’ahir, s’han donat un total de 57 altes: 4 a la província de Castelló, 17 en la d’Alacant i 36 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 9.949. A més, en el número 900 hem atés des que es va posar en marxa més de 44.200 crides.

Fins al moment, un total de 1.946 professionals sanitaris s’han inscrit en la borsa de treball habilitada per la Conselleria de Sanitat perquè metges i infermeres jubilats fins als 70 anys i metges que encara no tenen especialitat puguen ajudar a combatre el coronavirus.

Actualització de la situació en residències de majors

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de majors de la Comunitat Valenciana. Fins al moment s’han detectat casos positius en 49 centres (6 a la província de Castelló, 13 a la província d’Alacant, 30 a la província de València):

• Residents que han donat positiu: 221 (14 a la província Castelló, 84 a l’Alacant i 123 a la província València)
• Treballadors que han donat positiu: 67 (8 a la província Castelló, 12 a l’Alacant i 47 a la província de València)
• Treballadors en quarantena: 407 (30 a la província Castelló, 208 en la d’Alacant i 169 a la província de València)
• Residents morts: 44 (1 a la província de Castelló, 31 en la d’Alacant i 12 a la província València)

Respecte de les residències, la consellera assegurava que “sóc conscient de l’angoixa que travessen les persones que tenen algun familiar en alguna residència afectada per coronavirus”, per la qual cosa ha explicat el procediment que se segueix en aquelles residències que són intervingudes per la Conselleria de Sanitat, en virtut de la Resolució del 18 de març.

Quan es notifica un cas positiu de coronavirus, la Conselleria de Sanitat es fa càrrec de la part sanitària del centre i adopta les mesures necessàries per al control i tractament de l’epidèmia. A més, es designa a una persona responsable del Departament de Salut de l’àmbit geogràfic en el qual es troba la residència perquè dispose dels recursos materials i humans que requerisca la situació, amb l’objectiu de prestar l’assistència sanitària immediata, sense perjudici de la resta de competències que corresponen a la Conselleria d’igualtat i polítiques inclusives en la gestió d’aquests centres.

La Conselleria compta, hui dia, amb un cos de 83 inspectors (29 a Alacant, 41 a València i 13 a Castelló). Aquests inspectors acudeixen a aquelles residències que no han sigut intervingudes per sanitat per a verificar que se segueixen els protocols i mesures de seguretat establides tant des de l’àmbit nacional com autonòmic. Ahir van començar les inspeccions a les províncies de València i de Castelló. I hui comencen les inspeccions a la província d’Alacant.

Des de la Conselleria de Sanitat es dóna trasllat de la situació dels residents i dels treballadors al metge de la residència i a l’equip directiu, tant en casos positius, negatius o sospitosos, així com les recomanacions i mesures que han d’adoptar. A partir d’ací, correspon a la direcció del centre establir els canals de comunicacion amb les famílies per a facilitar dades sobre els residents.

 

 

Publicitat