02/12/2023 - 15:28
Més

  S’anuncia un nou repartiment massiu de mascaretes “Tèxtil Ontinyent” ampliat amb mascaretes infantils

  Altres notícies

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, anunciava un nou repartiment massiu i gratuït de mascaretes “Tèxtil Ontinyent” entre la ciutadania, ampliat amb mascaretes infantils. Aquest repartiment serà una de les mesures previstes per l’Ajuntament de cara a la fase 2 del desconfinament, de la que el primer edil donava detalls hui en una roda de premsa on també anunciava la reapertura de diversos espais municipals aquest mateix dissabte.

  L’alcalde posava de relleu que “el problema no ha acabat, segueix morint gent i volem seguir avançant però de manera responsable. Per això és tan important fer ús de les 21.000 mascaretes que vam repartir la setmana passada, que es veurà continuant amb un nou repartiment des de l’1 de juny”, avançava. Atenent els nous requeriments del Govern d’Espanya en l’obligatorietat de l’ús de mascaretes també en menors a partir de 6 anys, l’Ajuntament adquirirà mascaretes infantils, també reutilitzables i llavables, perquè els xiquets i xiquetes puguen utilitzar-les durant el desconfinament.

  Abans, aquest mateix dissabte 23 de maig, s’obriran diversos espais municipals entre els que es troben el Cementeri (amb el seu horari habitual, però sense poder fer-se ús dels vàters), o les pistes de frontennis, petanca i pàdel del poliesportiu, on ja es podia utilitzar la pista d’atletisme, el velòdrom, les pistes de tennis o l’espai de tir amb arc. En tots els casos serà obligatori l’ús de mascareta per accedir a les instal·lacions.

  Ja amb el previsible inici de la fase 2 el dia 1 de juny, l’alcalde avançava que es reprendrà el servei de bus urbà, amb un 50% d’ocupació, de manera que en un dels vehicles podran anar 12 persones assegudes i altres tantes plantades, i en l’altre 6 assegudes i altres 6 plantades. També en la fase 2 es tornarà a posar en marxa el Mercat de Dilluns, que fins ara es venia fent a la Plaça de la Coronació i que es traslladarà al recinte firal, per poder disposar d’un espai amb l’amplària necessària i un adequat control d’accés.

  El Centre Ocupacional, Centre de Dia i Centre de Menors El Rogle obriran també en la fase 2, amb una reapertura que serà planificada durant els propers dies amb un pla de contingència on es determinarà les directrius de seguretat i la reincorporació progressiva de les persones usuàries. Aquest pla haurà de comptar amb la pertinent aprovació de la Conselleria, un vist-i-plau que condicionarà la data exacta de reapertura dels centres, que durant els dies previs seran objecte d’especials tasques de desinfecció.

  Altre punt d’interès és la piscina d’estiu, que habitualment s’obria la primera setmana de juny i que està previst que obriga enguany les portes a meitat de mes, amb la novetat de l’establiment de dos torns d’ús amb accés limitat, per tal d’evitar massificacions. Per a accedir al recinte caldrà adquirir les entrades prèviament de manera telemàtica. El preu de l’entrada es reduirà acord a la limitació horària i l’entrada serà de 1’75 euros, i no dels 3’5 euros establits als anys anteriors.

  Pel que fa a la progressiva aplicació de les mesures anunciades al pla “Tornem Junts”, l’alcalde explicava que les ajudes municipals per als autònoms es podran sol·licitar des del 1 de juny i fins al 15 de juliol; i quan es confirme el canvi de fase començarà a oferir-se els xecs de consum plantejats per promoure el consum als establiments de la ciutat, una acció de la que s’ampliaran els detalls als propers dies.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -