Les forces de seguretat intensificaran els controls per garantir el confinament

0
Policia local d'Ontinyent realitzant un control

Les forces i cossos de seguretat i de resposta a l’emergència d’Ontinyent s’han reunit este matí per vídeo-conferència amb l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, qui ha estat acompanyat per la primera tinent-alcalde, Natàlia Enguix, i el regidor de Seguretat, Pepe Gandia. L’objectiu d’aquest encontre telemàtic, que ve celebrant-se de manera periòdica des de l’inici de la pandèmia, era fer un balanç de les quasi dues setmanes de l’estat d’alarma a Ontinyent.

Els responsables de la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Local i Bombers han explicat als membres del Govern d’Ontinyent que, dins de la dificultat de mantindré un confinament tan llarg, el comportament de la ciutadania està sent “exemplar” i que la gran majoria de la població està complint el confinament “amb molta disciplina”.

En aquest sentit, la primera conclusió de la reunió és que les més de 150 sancions imposades fins al moment representen “un percentatge molt baix respecte al nombre d’habitants”, però que, tot i això, s’ha acordat “intensificar els controls” durant cap de setmana per tal de dissuadir a la ciutadania d’eixir al carrer sense un motiu justificat: “és molt important que se tinga la percepció que botar-se el confinament té conseqüències”.

A més, les forces de seguretat han informat que s’ha detectat a Ontinyent una notable disminució dels actes delictius, que han passat a ser quasi residuals des de l’entrada en vigor del decret d’alarma.

Felicitacions a les forces de seguretat i a protecció civil

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha agraït en nom de la població a les forces de seguretat i de resposta a l’emergència la seua dedicació en estos moments tan complexes: “la seguretat de la nostra ciutat està en bones mans, en gent molt professional, que es desviu per garantir el compliment de la llei i que sempre està disposada a tirar un mà”. Una felicitació que l’Alcalde també ha fet extensiva la tasca dels voluntaris de Protecció Civil, encarregats del servei d’atenció a les persones majors: “estem molt orgullosos del cos de Protecció Civil, sense la seua tasca haguera estat més difícil atendre l’emergència humanitària que ha provocat la pandèmia”, ha assenyalat Jorge Rodríguez.

Publicitat