01/09/2024 - 7:01
Més

    Rebeca Torró, designada Secretària d’Estat de la Indústria pel Govern d’Espanya

    Rebeca Torró, d'Ontinyent, Designada Secretària d'Estat de la Indústria pel Govern Espanyol: Un Pas Clau pel Protagonisme Valencià

    Altres notícies

    En una decisió que destaca el protagonisme valencià en el Govern d’Espanya, Rebeca Torró, coneguda veïna d’Ontinyent, ha estat nomenada Secretària d’Estat de la Indústria. La notícia arriba després que el Consell de Ministres aprovara els nomenaments de Torró i Arcadi España com a nous secretaris d’Estat, amb España encarregat de la Política Territorial.

    Aquest nomenament representa una important presència valenciana al Govern central, sumant-se a altres figures destacades com Ángel Contreras i Rosa Obrer, que assumiran nous càrrecs rellevants. Contreras, fins ara director general de Conservació i Manteniment d’ADIF, esdevindrà el president de la companyia, mentre que Obrer, exdirectora general de carreteres, ocuparà un càrrec destacat en el Ministeri de Transports.

    La designació de Torró i España ha generat una crisi en el grup parlamentari del PSPV a Les Corts Valencianes, ja que tant la sínica portaveu com el síndic adjunt abandonaran els seus càrrecs per incorporar-se al Govern espanyol. Aquesta sortida representa una pèrdua significativa per als socialistes valencians, ja que Torró i España han estat referents actius i de confiança del secretari general del PSPV, Ximo Puig.

    Cap destacar que Torró i España van participar activament en les negociacions per a la investidura de Carlos Mazón com a president de la Generalitat, demostrant la seua influència i compromís amb la política valenciana. La seua marxa obre la incògnita sobre qui ocuparà els càrrecs de portaveu i portaveu adjunt del PSPV a Les Corts, mentre que els nous membres del grup, Pedro Ruiz i Xelo Angulo, assumeixen les actes que deixa vacant Torró.

    A més, la presència valenciana es consolida amb altres nomenaments en comissions i portaveus al Congrés dels Diputats, destacant els valencians que lideraran qüestions clau com Hacienda, Interior, Cooperació i altres àrees rellevants. Els valencians ocuparan càrrecs importants en el desenvolupament de polítiques nacionals, demostrant el reconeixement al seu treball des del Congrés de Diputats.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El cicle de DJ’s d’Ontinyent Participa continua al parc de les Mamàs Belgues

    Ontinyent continuarà aquest setembre amb el cicle de concerts de DJ’s demandat a través del procés participatiu “Ontinyent Participa”,...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -