11/08/2022 - 17:36
IniciDestacatOntinyent destinarà 4.000 euros per ajudar els damnificats pels terratrèmols a Nepal

Ontinyent destinarà 4.000 euros per ajudar els damnificats pels terratrèmols a Nepal

El ple de l’ajuntament d’Ontinyent ha aprovat destinar 4000 euros de la partida d’ajudes d’emergència del Fons Municipal de Solidaritat a ajudar els damnificats pels greus terratrèmols de Nepal. Aquesta ajuda ja havia estat aprovada a l’última reunió del Consell Municipal de Cooperació presidida pel regidor de Política de les Persones, Jaime Peris, i la regidora de Cooperació, Katty Ushiña.

Cal recordar el passat 25 d’abril i 12 de maig, el país asiàtic, va sofrir dos terratrèmols on més de huit milions de persones es van veure afectades. Després de tres mesos, els nepalesos continuen sense rebre la major part de les ajudes internacionals que es van prometre i molts d’ells no tenen ni aliments bàsics ni refugis on protegir-se de les pluges monsòniques.

D’aquesta manera, explicava Katty Ushiña, “Ontinyent, responent a la sol·licitud presentada per la Creu Roja, s’ha sumat al pla d’ajudes amb el objectiu de restablir i millorar les condicions de sanejament de la població, afectada pel desastre, a través d’activitats de formació i instal·lació de medis sanitaris adequats necessaris. Amb aquesta partida pressupostaria es podran fer front a les despeses del viatges i al pagament del salari dels membres de la Unitat de Respostes de Emergències de Creu Roja.

Per altra banda, el ple també aprovava la distribució de les subvencions per a projectes de cooperació internacional per a l’exercici 2015 a través d’ONGS presents a la ciutat. Un total de 27.000 euros que serviran per millorar la situació sanitària i l’atenció materno-infantil a Malí a través de Manos Unidas; el desenvolupament de l’agroindústria rural a Guatemala per part de la Fundació Pau i Solidaritat; accions de Creu Roja per a la millora de la seguretat alimentària i la nutrició de 300 famílies a Burkina Faso; la construcció d’una cuina escolar a l’aldea de Mayaland (Guatemala) per part d’Escoles Solidàries; i el reforç de les capacitats dels mestres de primària i accions de foment de l’escolarització i la salut a la zona de La Vall de Logone (Txad i Camerún) a través de Globalmón.

Katty Ushiña recordava que “les ajudes socials centrades en la pròpia ciutat són totalment compatibles amb no girar l’esquena als problemes del tercer món. Ontinyent sempre ha estat una ciutat solidària, i aquestes ajudes ho demostren una volta més”, explicava.

Ines Ferri
Ines Ferrihttp://www.tvdigitalontinyent.com
Sóc un projecte de comunicadora, graduada en Comunicació Audiovisual per l'UPV. Amant del periodisme d'investigació. "És impossible no comunicar".
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents