Ontinyent treballa per a la posada en marxa d’un programa d’oci alternatiu i saludable per als joves

0

L’ajuntament d’Ontinyent està treballant la posada en marxa d’un programa d’oci alternatiu i saludable per als joves. Es tracta d’una de les iniciatives que s’aborden al si del Grup de Treball multidisciplinar de prevenció de conductes addictives que ve funcionant des de 2013, quan a iniciativa de l’alcalde Jorge Rodríguez, representants de diversos departaments municipals i associacions locals d’oci i hosteleria es reunien per abordar qüestions com els problemes derivats del “botelló”.

El coordinador de l’àrea de Política per a les Persones, Jaime Peris, destacava la importància d’afavorir conductes saludables entre els i les joves “i d’abordar esta problemàtica des d’un plantejament més ample que el merament coercitiu, sinó també sociosanitari, i no merament centrat en les drogues il·legals, sinó també amb l’alcohol o els problemes derivats d’un ús abusiu de les xarxes socials o la tecnologia”.

D’aquesta manera, el programa d’oci juvenil en el que està treballant-se, i que ja va  estar plantejat a la primera reunió, seria d’un programa d’activitats alternatives per als adolescents, que inclouria l’organització d’activitats juvenils com ara skate, hip-hop, bite box, break dance…, mitjançant masterclass o altres metodologies, amb vocació d’establir-se una programació estable.

Igualment, el grup de treball avançava en la planificació d’unes jornades de sensibilització que es realitzarien a la tardor, als mesos d’octubre i novembre; i a més a més, es presentava a estudi la proposta del Pla de Prevenció de Drogodependències de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, que va ser repartida entre els presents, als quals es va comunicar que el mateix es troba en fase de consultes i al·legacions. Altre dels objectius serà la posada en marxa d’un Pla Municipal de Trastorns Addictius que incloga programes de prevenció, informació i assessorament per a la prevenció comunitària d’estes conductes.

 

Publicitat