29/03/2024 - 7:45
Més

    Manuel Cuesta: “els populars són els que han provocat els retalls”

    Altres notícies

    La modificació de la neteja d’edificis públics no comporta l’acomiadament de cap treballadora i garantirà que l’empresa cobre per poder pagar al seu personal

    El regidor de neteja de l’Ajuntament d’Ontinyent, Manuel Cuesta, ha qualificat de “ridícul” que el grup municipal del Partit Popular es preocupe ara de les dones de la neteja d’edificis municipals, quan és la “seua pèssima gestió” la que ha portat al Govern d’Ontinyent a tenir que reduir el cost de la contracta. “El PP es va passar 4 anys fent una gestió irresponsable, disparant el deute, i ara ens critiquen perquè ens han deixat sense diners”, segons va exposar el regidor de Neteja al plenari. Manuel Cuesta continuà explicant que la proposta de modificació del contracte de neteja de col·legis públics, edificis i dependències municipals, que es va aprovar amb l’únic vot en contra del PP, “està avalada per un informe tècnic i suposarà un estalvi de quasi 175.000 euros. A més –va continuar Cuesta- no comporta que l’empresa que presta el servei haja d’acomiadar a cap de les seues treballadores”.

    El regidor de neteja exposava que aquest contracte és un dels més cars que té l’ajuntament, i que venia a suposar una despesa de 1’2 milions d’euros que ara s’ha de reduir, “igual que s’han reduït moltes altres despeses des del primer dia” entre les quals va al·ludir la rebaixa en un 22% dels sous dels polítics, l’eliminació de la TVO, la revisió dels contractes en assegurances i ascensors o l’estalvi en enllumenat públic.

    En concret, la mesura contempla una reducció de la neteja als llocs on menys es necessita perquè s’usa per poques persones o amb poca freqüència. Així, per exemple hi ha despatxos que fins ara es netejava tots els dies laborables de la setmana, i a partir d’ara es netejaran tres vegades en dies alterns, “però en cap cas es deixarà de netejar les aules i els vàters dels col·legis, per exemple, i a més és una mesura consensuada amb les direccions dels col·legis”, assenyalava Cuesta.

    “Creguem que aquest ajust suposarà un estalvi suficient per garantir el pagament a l’empresa que presta el servei de la neteja puga seguir cobrant per part de l’ajuntament i garantir així les nòmines dels seus treballadors, que en cas contrari estarien en risc”, destacava el regidor, qui desvetllava que en els menjadors dels col·legis s’ha detectat que la neteja l’havia de fer l’empresa que cuina en el menjador, un servei que adjudica la Conselleria d’Educació. Així  i tot l’ajuntament ha estat anys assumint una neteja que no tenia la responsabilitat de pagar, “ja que sols té obligació de fer-se càrrec de la neteja del col·legi d’Educació Especial i el Centre Ocupacional, que lògicament sí que seguirà asumint-se”, apuntava Cuesta.

    La regidora del PP María Abad, anterior responsable d’hisenda i neteja, reclamava que es buscaren alternatives a esta mesura, i assegurava “no haver malgastat ni un euro” i haver-se “desviscut pels treballadors de dins i fora de la casa” durant la seua etapa a la gestió.

    L’alcalde, Jorge Rodríguez, va puntualitzar a Abad que el nou govern “no pot acceptar lliçons” de la regidora que va tancar el pressupost de 2008 amb un dèficit de 2’8 milions d’euros, el de 2009 amb un forat comptable de 1’4 milions i el de 2010 amb un altre forat de 1’8 milions d’euros. La mateixa regidora, afegia l’alcalde, “que l’única mesura que va adoptar era gastar de mes, que va signar un préstec de 2 milions d’euros que es comença a pagar ara i que va signar un conveni per a l’equipament del Teatre Echegaray que obliga a l’ajuntament d’Ontinyent a assumir un cost de 600.000 euros que genera interessos que no es sap si es pagaràn perquè la Generalitat  ja deu 3’5 milions d’euros en subvencions no pagades.

    L’alcalde destacava que “si en el PP hagueren sigut responsables, segurament no estaríem en esta situació”, manifestant que mesures com esta “no són fàcils ni agradables, i aquest govern no les pren per fer-se els simpàtics sinó perquè som conscients de la responsabilitat que entranya governar”, concloïa Jorge Rodríguez.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -