25/04/2024 - 13:53
Més

    EU d’Ontinyent comença l’elaboració del seu programa per a les eleccions municipals

    Altres notícies

    Esquerra Unida d’Ontinyent ha començat el procés d’elaboració del seu programa per a les Eleccions Municipals del proper mes de maig. Sota el lema “PensEU Ontinyent”, han apostat per la radicalitat democràtica, amb la participació de la militància i obert a la ciutadania, tant per a triar la candidatura a l’alcaldia com per a la confecció del programa.

    Dintre d’aquest procés, el passat dissabte 31 de gener portaren a terme les jornades d’elaboració programàtica “Concretant Somnis”, on les diferents comissions encarregades de cadascuna de les àrees (participació, democràcia i transparència; economia i treball; cultura, llengua i esports; ordenació del territori i medi ambient; polítiques socials i serveis públics) van exposar l’esborrany de línies fonamentals del programa, es va debatre i enriquir amb les aportacions de militants, de simpatitzants inscrits per a participar al procés, i de diferents col·lectius socials que han volgut fer arribar les seues propostes.

    Aquestes línies programàtiques són per a nosaltres el què volem fer, el projecte que proposem per a Ontinyent. El programa definitiu que desenvoluparem serà el com, és a dir, la concreció de les fórmules per a la posada en marxa d’aquest projecte de ciutat” expliquen des de EU.

    Continuen “Si la radicalitat democràtica ha estat l’eix fonamental de l´elaboració programàtica, radicalitat política és el leitmotiv del projecte, que contempla mesures molt directes en pro de la transparència a la gestió municipal i la participació de la ciutadania, per a la recuperació dels serveis externalitzats i en defensa de l’educació i la sanitat públiques“.

    Segons EU

    A l’àmbit econòmic presentem propostes per la diversificació i regeneració de l’activitat econòmica basades en les noves tecnologies, l’economia social i verda, l’agricultura i ramaderia ecològiques, la producció i el comerç local, …

    L’ecologia i la justícia social recorren transversalment el nostre programa, com transversal és també el nostre discurs feminista, i no retòric, ja que sembla que només EU presentarà a Ontinyent una llista paritària i encapçalada per una dona, que a més a més respecta radicalment l’atermància dona-home al seu ordre.

    Un altre aspecte central del programa serà la defensa ferma de la nostra llengua i la seua promoció a tots el àmbits de la societat, especialment a l’educació i la cultura, apartats aquests que per a nosaltres tenen una importància cabdal per al canvi social.

    No menys importants són les polítiques socials i d’habitatge, molt presents al document, així com l’empoderament social i laboral dels joves.

    En definitiva, entenem que aquest és un nou temps al que ja no caben les mitges paraules ni els discursos ambigus, és l’hora del canvi, i Esquerra Unida formarà part d’eixe canvi de paradigma amb el qual pretenem fer d’Ontinyent un lloc millor per viure”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -