La Vall Ens Uneix proposa que els superàvits municipals es puguen destinar a la lluita contra el COVID-19

La Vall Ens Uneix ha presentat una moció al ple de la Diputació de València perquè esta entitat demane al Govern d’Espanya que els superavits municipals es puguen destinar a la lluita contra el COVID-19 i els seus efectes, i no a amortitzar deutes bancaris, com obliga la legislació vigent.

El diputat Joan Sanchis, qui defendrà la proposta en el ple de la corporació valenciana, explicava que “no te sentit obligar als ajuntaments destinar els superàvits als bancs en una situació com la que estem vivint, on la prioritat ha de ser lluitar contra el Coronavirus, ajudar a la ciutadania i afavorir la generació d’activitat econòmica”. Sanchis assenyalava “l’actual situació està provocant una incipient crisi econòmica de dimensions desconegudes, i és absolutament necessari i imprescindible que des dels organismes oficials s’impulsen mesures sense perdre temps per evitar una crisi econòmica i social encara pitjor”.

El diputat comarcalista recordava que durant els últims anys, els ajuntaments han sigut l’administració que millor ha fet els deures i en major mesura ha contribuït a la reducció del dèficit de les administracions públiques, “uns estalvis que són dels ajuntaments i per tant pertanyen a l’esforç del seu veïnat. Uns diners que en estos moments no poden estar parats ni molts menys destinar-se a amortitzar deute amb entitats de crèdit”, assenyalava. Des de La Vall Ens Uneix s’adverteix que “podria produir-se la paradoxa que mentre l’Administració central i les autonomies s’endeuten exponencialment, els ajuntaments estarien asfixiats i limitats en la seues possibilitats d’actuació, quan són l’administració més pròxima a la ciutadania i la primera en donar resposta, havent de destinar els seus superàvits a l’amortització del conjunt del dèficit de les Administracions Públiques”.

En aquest sentit, es proposa que la Diputació de València faça un pronunciament “clar i rotund” en favor de l’autonomia local reconeguda per la Constitució Espanyola, sol·licitant una petició formal al Govern d’Espanya i a les Corts Generals “perquè reformen la normativa amb la major rapidesa possible i es permeta que els ajuntaments de tot l’Estat puguen disposar del 100 % dels seus superàvits, flexibilitzant la regla de despesa”. L’objectiu: no sols destinar estos fons per lluitar amb mesures sanitàries contra el COVID-19, sinó poder impulsar actuacions per ajudar a les famílies i les persones que ho necessiten, i impulsar accions per generar activitat econòmica i salvar llocs de treball.

Joan Sanchis recordava que diferents institucions com la Federació Espanyola de Municipis i Províncies ja s’han pronunciat en esta línia, “i el que volem és que la Diputació s’involucre de manera clara i ferma en la reivindicació d’esta mesura per ajudar al conjunt de la societat i el nostre teixit productiu”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís recorda que l’accés de l’Estació al Cementeri està pendent i pregunta per Ontinyent Participa 2020

Aquest dimecres s’ha celebrat una roda de premsa del grup municipal Compromís per Ontinyent per …