18/04/2024 - 5:48
Més

    EU de la Vall d’Albaida participa a les Jornades Programàtiques d’EUPV

    Altres notícies

    Aquest cap de setmana onze membres d’EU de la Vall d’Albaida van participar en les jornades programàtiques que EUPV organitzà per tal d’anar conformant el programa electoral davant les properes eleccions autonòmiques. Sota el títol “Concretant somnis” s’organitzaren diferents tallers on a més de representants i militants d’ EUPV acudiren diferents organitzacions i moviments socials. Tots ells es van juntar amb l’objectiu de plantejar les polítiques que, segons EU, han de marcar el canvi al País Valencià. La formació esquerrana considera que aquest canvi és del tot necessari i per aquest motiu busca construir una política centrada en la millora de les condicions de vida i dels drets del conjunt de persones que conviuen al País Valencià, tot i la greu situació de fallida econòmica produïda pel malbaratament i mala gestió del PP al si de la Generalitat Valenciana.

    Els tallers van suposar una primera presa de contacte, per analitzar i diagnosticar la situació de partida. A partir d’aquesta s’hauria de plantejar el camí cap a un canvi social i polític. Els diferents tallers centraren el debat en diversos punts fonamentals :

    Divendres:

    1. Revisió de processos privatitzadors en els serveis públics.
    2. Sistema de finançament autonòmic que garantisca els drets socials i laborals al País Valencià.
    3. Una banca publica al servei d’un nou model productiu valencià.
    4. Feminismes / ALEAS.

    Dissabte:

    1. Cap al residu mínim.
    2. Volem una RTVV pública, plural, de qualitat i en valencià. Com la fem?
    3. Construint una política d´ habitatge d’EU.
    4. Serveis socials públics per a tots i totes.
    5. Per una memòria democràtica, perquè no pot haver una democràcia sense memòria.
    6. Joventut.

    EU de la Vall d’Albaida va estar representada a tots aquests tallers, fent les seues aportacions des de la visió de la realitat de la comarca, en qüestions com la situació dels serveis socials després d’una política d’empitjorament de les prestacions dels serveis i de l’aplicació de retallades i repagaments, la problemàtica del fem, on des d’Esquerra Unida es planteja que el TSJ desmantella el Pla de Minimització i obliga a l’entrada al Consorci de Residus; i altres temes on EU de la Vall d’Albaida va aportar les seues consideracions.

    Al si de les Jornades celebrades a l’edifici Octubre fou convocat dissabte de matí el Consell Polític d’ EUPV i es va donar la senyal d’eixida a un procés de primàries obertes que encetarà la formació política per tal de triar la capçalera a la presidència de la Generalitat. D’aquesta manera s’obri la participació al conjunt de la militància per tal de confeccionar la resta de la llista, a través de celebrar una assemblea ampliada, on cada militant diposite un vot. Així mateix, es va fer una crida a la participació del conjunt de la ciutadania en la tria dels representants públics i en la participació directa en el desenvolupament i concreció dels “somnis” que es volen aconseguir, per tal de bastir, segons EU, el canvi social i polític que necessita el País Valencià.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -