30/04/2024 - 17:27
Més

    Compromís exigeix al PP que rectifiquen a les acusacions de voler expropiar les escoles concertades

    Altres notícies

    Compromís ha emés un comunicat per a exiguir al PP d’Ontinyent que rectifique a les acusacions de voler expropiar les escoles concertades:

    Primer que res, aclarim que el que es diu a la nota de premsa és radicalment fals. Que anem a expropiar les escoles concertades no és més que una conclusió de Las Provincias, diari democràtic allà on hi haja. Si el senyor Tortosa entén que defendre l’escola pública implica estar en contra de la concertada, vosté sol es defineix. Quina és la veritat? La veritat és que Compromís va denunciar a fiscalia una pressumpta malversació de fons públic de diners que haurien d’haver anat a les escoles concertades i no han arribat. Quasi un any després, finalment la guàrdia civil va entrar a la Conselleria d’Educació a fer un escorcoll. Ja que el senyor Tortosa ens acusa sense cap més base que la paraula de Las Provincias, li demanem que explique a la ciutadania d’Ontinyent què han fet els seus companys de València amb els diners que deurien haver arribat a les escoles concertades del nostre poble. Fiscalia ho està investigant, per això a Las Provincias li va faltar l’aire en acusar-nos i a vosté li ha faltat un pèl per a aprofitar-ho. Però li ha eixit mal, perquè aquesta nota de premsa no demostra més que la ignorància del PP d’Ontinyent respecte la situació actual de l’educació.

    No tenen vergonya d’acusar Compromís d’anar contra la concertada quan és justament Compromís qui denuncia una malversació de fons que no han arribat a les escoles concertades.  Per què no explica a les famílies ontinyentines que porten els fills i filles a la concertada que no tenen per què pagar calefacció, “desgaste de patio” (evidentment amagat darrere factures de jardineria), classes extraescolars obligatòries i altres despeses?? No tenen per què pagar-ho perquè les escoles concertades formen part de la xarxa pública. Explique que si paguen això és perquè no els arriben els diners que els haurien d’arribar.

    Arribats a aquest punt, qui defensa l’escola concertada?? Vostés, que malversen els fons destinats a l’escola concertada o nosaltres que ho denunciem?

    I que s’atrevisquen a declarar que defensen l’escola pública i de qualitat ja és de jutjat de guàrdia. No tenen vergonya, no. El curs passat, de greus supressions d’unitats a l’escola pública, no els vam veure a cap mobilització donant suport a les famílies. Ni es van dignar a visitar les escoles que es van tancar 68 nits defensant la seua escola. El seu govern, aquest any de nou, suprimeix unitats de la pública i només de la pública. I s‘atreveixen a dir que la defensen? Tinga una miqueta de dignitat i, com a mínim, calle.

    I dir, a més, que Compromís vol una educació politizada, és de festival de l’humor. Ho diu vosté, quan els seus companys de València s’han tret de la màniga una nova assignatura, Cultura del Poble Valencià. Assignatura absolutament manipuladora de la realitat i història del poble valencià. Tinga una miqueta de dignitat i, com a mínim, calle.

    Si Compromís defensa alguna cosa per damunt de tot és el dret de les famílies a escollir quina escola volen per als seus fills i filles. Evidentment, defensem una escola de qualitat, per a totes i tots: pública, cosa que no implica que estem contra l’escola concertada, sempre que complisca el concert dins la llei, cosa que al PP se li oblida. Si estem en contra d’alguna cosa és de la malversació de fons públic a costa de les famílies. En això, sí que som absolutament radicals.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Renovació de la línia Xàtiva-Alcoi: Inversió de 84 milions d’euros per millorar el transport a la Vall d’Albaida

    El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible d'Espanya ha adjudicat les obres per a la renovació integral de la...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -