19/04/2024 - 12:29
Més

    El Govern d’Ontinyent aprovarà una modificació pressupostària de 715.000 euros

    Altres notícies

    Segons han fet saber aquest matí Jorge Rodríguez i Joan Sanchis, el nou Govern d’Ontinyent aprovarà en la sessió plenària de juliol una modificació de crèdits, per import de més 700.000 euros, on destaca l’increment de les partides destinades a la realització de noves inversions i a dotar de major finançament àrees com les de Política per a les persones, on serveis socials i cultura creixent exponenciament, i Territori i Sostenibilitat. Es modificaran més de 30 partides del Pressupost de 2015, amb una clara voluntat de ficar l’accent en la generació d’activitat econòmica i en el manteniment d’una sòlida política de protecció social i de foment de la cultura, segons ha exposat l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui ha presentat hui, juntament al Regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, la primera modificació de crèdits del present mandat.

    Jorge Rodríguez destacava que “després de les eleccions, hem volgut donar un impuls clar i nítid a les prioritats del nou Govern: la política social, les inversions als barris i la promoció econòmica i la lluita contra l’atur”. Joan Sanchis apuntava per la seua banda que “la intenció és poder aplicar des del primer dia el programa electoral que ha recolzat amplament la ciutadania, planificant per poder dur a terme diferents accions en el que resta d’any”, assenyalava.

    Segons han fet saber els dos càrrecs, en el capítol d’inversions, es contemplen els diners necessaris per a complementar les subvencions aconseguides per al  Pla d’Ocupació (30.000 euros), el Taller d’Ocupació (20.000), el Refugi antiaeri del Regall (37.250) o la recuperació del Pont de la Costa (31.500). També es contemplen altres 30.000 euros per a incrementar els 120.000 euros del programa de rehabilitació de vivendes, i es preveu una cantitat per l’inici de la nova línia d’ajudes als propietaris de cases de la Vila que les rehabiliten per al lloguer de joves universitaris. També s’han incorporat 83.000 euros per a asfaltat de carrers i en accions directes per afavorir la promoció econòmica, destaquen l’ampliació de les destinades al Pla d’Ocupació (30.000) i el Consell Econòmic i Social (30.000), o l’aportació al nou Taller d’Ocupació de Tortosa i Delgado (20.000).

    Altre dels principals reforços, és a les partides socials, amb accions com la dotació de 40.000 euros per finalitzar les vivendes socials del barri de La Vila, els 20.000 euros per incrementar les ajudes de primera necessitat, o els 14.500 per a assumir la despesa que inicialment anava a fer front AFAO al marc del conveni signat per esta entitat amb Caixa Ontinyent per ampliar el Centre de Malalts d’Alzheimer. Cal destacar que amb l’increment de les ajudes a primera necessitat s’arribarà al conjunt del pressupost a 244.000 euros en aquest concepte, que afegides als 93.000 ja contemplats en concepte de renda de suport social suposen que l’Ajuntament aportarà 350.000 euros directes a recolzar als qui més ho necessiten.

    Així mateix, altra de les e les partides que més creix és la de Cultura, que havia patit estos anys els ajustos pressupostaris, però que amb el nou Govern d’Ontinyent torna per la porta gran. S’han destinat 50.000 euros, que és més del doble del que es venia pressupostant anualment. També s’amplien partides com les d’Educació i Esports, i es crea altra destinada a la retransmissió de les festes després de l’anul·lació de l’ajuda prevista per part de l’anterior conseller de Turisme.

    Joan Sanchis afegia que, “quan vam oferir tenir delegacions a tots els grups no era un oferiment buit, sinó que realment volem sumar els esforços de tots, i per això als partits que van acceptar gestionar-les els hem donat la possibilitat de demanar noves dotacions per a les seues partides”. D’aquesta manera, la regidoria de Cementiri, delegada al Partit Popular, comptarà amb 9.000 euros més per a manteniment i activitats; i la regidoria d’Igualtat, delegada a EUPV, tindrà també 3.200 euros més per dur a terme les seues accions.

    Segons ha dit l’alcalde, per a dotar totes estes partides no serà necessari cap augment de la despesa global municipal a la gestió realitzada dels remanents i estalvis. Jorge Rodríguez ha volgut destacar els 300.000 euros que es van consignar per fer front a un possible pagament directe al Consorci de Residus dels rebuts que finalment la Diputació ha remés als ciutadans; però també el canvi de les partides de fons globals de subvencions a subvencions nominals (113.000 euros); l’estalvi al refinancament dels interessos del deute (al voltant de 60.000); i altres estalvis en personal fruit de baixes, romanents del pla d’ocupació actual, subvencions de  l’Ibi no sol·licitades, etc. Rodríguez i Sanchis coincidien en destacar que “va a ser un ajust molt positiu, perquè ens permetrà a traure endavant moltes qüestions que són prioritàries simplement reordenant la despesa”, concloïen.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -