25/04/2024 - 13:32
Més

    Els socialistes adverteixen que la Mancomunitat no és competent per a integrar a La Vall dins el Consorci de Residus

    Altres notícies

    Els socialistes de La Vall d’Albaida han advertit que la Mancomunitat de Municipis no es competent per a prendre cap acord que permeta integrar “per se” als pobles de la comarca en el Consorci de Residus, i que el President de l’ens comarcal, Juan Puchades (PP) podria incórrer en un fet de prevaricació si es força l’adhesió al Consorci.

    Des del PSPV-PSOE s’ha recordat que “en qualsevol cas” tenen que ser els Ajuntaments afectats els que poden anul•lar l’acord del Plenari de cessió de la competència municipal d’arreplegada, transport i tractament del fem fet a la Mancomunitat i adhesió al Pla de Minimització l’any 1991. A més a més, són també els propis ajuntaments que no vullguen continuar en el Pla de Minimització els qui deurien demanar eixir-se’n del Pla mitjançant acord plenari, fent-se la liquidació de les despeses que els corresponguen per part de la Mancomunitat.

    Els socialistes adverteixen que “si, com sembla, el Plenari de la Mancomunitat aplega a decidir l’adhesió al Consorci, el President podria caure en un fet de prevaricació, i aleshores els socialistes no descartem prendre les mesures judicials que calguen i posar l’assumpte en mans de la Fiscalia”, assenyalen.

    Des del PSPV-PSOE afegeixen que ha estat la direcció del PP a nivell nacional la que ha pres la decisió política d’integrar-se al Consorci, deixant sense efecte el Pla de Minimització “per interessos partidaris i econòmics, sense importar-los els ciutadans de la Vall, ferint de mort la Mancomunitat i anteposant els interessos del seu partit als de la ciutadania. El PP i Puchades volen aconseguir com siga que tots els pobles s’integren al Consorci de Residus, i acceptaran qualsevol proposta per tal d’aconseguir aquest objectiu, ja que una vegada dins, ells tenen la majoria i podran repercutir als rebuts dels ciutadans qualsevol despesa que assumisca el Consorci”, alerten.

    Davant d’açò, recorden que “el PP no té la majoria social de La Vall”, avançant que “els socialistes anem a continuar defensant el Pla de Minimització i la seua posada en practica, perquè estem davant del fet polític més important des de la constitució de la Mancomunitat. Si el PP no vol seguir, que siguen ells els que expliquen el perquè”, conclouen.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -