12/05/2024 - 23:14
Més

    El COR ratificarà l’informe sobre la incompatibilitat de la planta de transferència de Bufali

    Altres notícies

    L’Assemblea General de COR, que se celebrarà demà dimecres a Xàtiva en sessió ordinària, té previst ratificar l’informe de l’assistència tècnica sobre la incompatibilitat de la instal·lació de la planta de transferència de Bufali amb el Projecte de Gestió del pla zonal corresponent. Aquest informe respon al requeriment realitzat per part de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, pel qual es va sol·licitar a COR l’informe referent a l’adequació al Pla Zonal de l’estació de transferència de la localitat de Bufali que ve utilitzant la Mancomunitat de la Vall d’ Albaida en la gestió dels seus residus urbans.

    En aquest sentit, està previst que l’Assemblea de COR aprovi demà l’informe realitzat pels tècnics i que posa de manifest que “el Projecte de Gestió, ni ha previst ni preveu la instal·lació de cap estació de transferència de residus domiciliaris (provisional o definitiva) a la localitat de Bufali, resultant la seva instal·lació en aquest municipi incompatible amb el Projecte de Gestió en desenvolupament”. Així mateix, l’informe recull que la instal·lació de Bufali “resulta contrària a l’ordenament jurídic vigent al present moment”. Aquest informe, que demà s’espera ratifiqui l’Assemblea, serà remés a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, organisme que fa tan sols unes setmanes va dictaminar sancionar la Mancomunitat de la Vall d’ Albaida amb una multa de 10.000 € en considerar que queda constatat que “l’actuació de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida per la qual es gestionen els residus urbans dels 34 municipis que la constitueixen a la planta de Bufali, infringeix el que estableix l’ article 6.4 i 22 de la Llei 10/2000, de 12 de desembre de residus de la Comunitat Valenciana”.

    El jutjat sol·licita identifcar al responsable de l’incompliment

    En paral·lel, el Jutjat del Contenciós Administratiu n º 7 de València, dins del procediment ordinari 442/2012 , ha dictat providència, amb data 26 de maig, per la qual es requereix al “Consell de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d ‘Albaida a fi que en el termini de tres dies, identificar la persona, funcionari, o autoritat responsable de l’incompliment de l’acte dictat el 4 d’abril de 2014, pel qual aquest jutjat reiterava les mitjanes cautelars que determinen que els residus de els municipis de Mancomunitat de la Vall d’Albaida han de ser gestionats pel Consorci.

    Com a resultat, la justícia podria arribar a imposar multes personals i fins i tot obrir diligències penals si se segueixen incomplint les seves sentències. D’aquesta manera, la justícia segueix atorgant la raó al Consorci per a la gestió de residus COR, enfront de la decisió de la Mancomunitat de la Vall d’ Albaida de no gestionar els seus residus urbans tal com marca el Pla Zonal de la zona X , XI i XII , AG2 , marcat per la Generalitat Valenciana .

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Joves promeses i equips adults del Club Triatló Ontinyent sobresurten al Triatló de Bétera

    🏊‍♂️🚴‍♀️🏃‍♂️ Gran actuació dels nostres triatletes aquest cap de setmana al Triatló de Bétera! Amb representació en totes les categories i destacables resultats en la Lliga de Clubs. Felicitats a tots els participants!
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -