23/07/2024 - 11:42
Més

  Conselleria multa amb 10.000€ la Mancomunitat de la Vall d’Albaida

  Altres notícies

  La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha notificat a COR, com a part implicada en el procés administratiu, la seva decisió d ‘”imposar a la Mancomunitat dels municipis de la Vall d’ Albaida una sanció de multa de 10.000 euros”. Aquesta sanció s’estableix en considerar que queda constatat que “l’actuació de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida per la qual es gestionen els residus urbans dels 34 municipis que la constitueixen a la planta de Bufali, infringeix el que estableix l’ article 6.4 i 22 de la Llei 10 /2000, de 12 de desembre de residus de la Comunitat Valenciana”.

  A més, la resolució de l’esmentada Conselleria determina que amb independència de la sanció, la Mancomunitat està obligada a acreditar documentalment el compliment de les previsions del Pla Zonal de Residus de la Zona X , XI i XII que gestiona des de juliol de 2012 el Consorci per a la gestió de residus, COR, i “si no procedira a això, es podrà acordar, una vegada transcorreguts els terminis assenyalats en el requeriment corresponent, la imposició de multes coercitives”.

  Segons els responsables de COR: “Amb aquesta resolució l’administració, com ja va fer la justícia, ens dóna la raó i sanciona la Mancomunitat, que està gestionant des del 1 juliol 2012 seus residus urbans de manera il·legal amb el consegüent perjudici al interès general i al medi ambient”. I afegeixen: ” El Pla de Minimització de la Vall d’ Albaida a què apel·la Mancomunitat no existeix . Són els plans zonals aprovats per la Generalitat Valenciana els que regeixen la gestió de les escombraries”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La campanya “Ontinyent Contra el Foc” compta amb 54 voluntaris, la xifra més alta des de 2014

  La campanya "Ontinyent Contra el Foc", impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent per a la vigilància forestal, ha arribat a l’equador...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -