Conselleria multa amb 10.000€ la Mancomunitat de la Vall d’Albaida

La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha notificat a COR, com a part implicada en el procés administratiu, la seva decisió d ‘”imposar a la Mancomunitat dels municipis de la Vall d’ Albaida una sanció de multa de 10.000 euros”. Aquesta sanció s’estableix en considerar que queda constatat que “l’actuació de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida per la qual es gestionen els residus urbans dels 34 municipis que la constitueixen a la planta de Bufali, infringeix el que estableix l’ article 6.4 i 22 de la Llei 10 /2000, de 12 de desembre de residus de la Comunitat Valenciana”.

A més, la resolució de l’esmentada Conselleria determina que amb independència de la sanció, la Mancomunitat està obligada a acreditar documentalment el compliment de les previsions del Pla Zonal de Residus de la Zona X , XI i XII que gestiona des de juliol de 2012 el Consorci per a la gestió de residus, COR, i “si no procedira a això, es podrà acordar, una vegada transcorreguts els terminis assenyalats en el requeriment corresponent, la imposició de multes coercitives”.

Segons els responsables de COR: “Amb aquesta resolució l’administració, com ja va fer la justícia, ens dóna la raó i sanciona la Mancomunitat, que està gestionant des del 1 juliol 2012 seus residus urbans de manera il·legal amb el consegüent perjudici al interès general i al medi ambient”. I afegeixen: ” El Pla de Minimització de la Vall d’ Albaida a què apel·la Mancomunitat no existeix . Són els plans zonals aprovats per la Generalitat Valenciana els que regeixen la gestió de les escombraries”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Fundació Caixa Ontinyent llança un programa de webinars per a gestionar l’economia personal utilitzant els nous mitjans online

Fundació Caixa Ontinyent ha posat en marxa, a través del seu programa d’educació financera “Finança’t”, …