Foto de Jordi Casanova - TVdigitalOntinyent

Ascens de Compromís i davallada del PP a la Vall d’Albaida

La Vall d’Albaida ha experimentat en aquestes eleccions municipals un moviment de xifres molt divers, segons cada poble. No obstant això, s’observen dues tendències prou clares en molts ajuntaments: un ascens de Compromís i un descens del Partit Popular.

Pel que fa a la Coalició Compromís, a Agullent ha obtingut 10 representants, superant la majoria absoluta que ja tenia en 2011 amb 8 regidors. A Otos, la coalició també ha obtingut una majoria absoluta més ampla que l’anterior, ja que ha passat de 6 representants als 7 que té la localitat en total. A Albaida, la formació valencianista ha passat de 3 a 7 regidors, convertint-se en la força més votada.

A Benicolet, Compromís ha entrat amb 3 regidors (d’un total de 7), ocupant els espais que en 2011 estaven en mans de l’Agrupació Independent de Benicolet (AIB). Açò mateix ha ocorregut a Terrateig, on la coalició ha entrat amb 3 representants, que en 2011 van recaure en el Partido Socialdemócrata Por los Ciudadanos.

A Bocairent Compromís ha obtingut 3 regidors, millorant en dos representants les seues xifres de 2011. El mateix ha ocorregut a Salem, on han passat d’un a 3 regidors. A Benigànim la formació ha presentat candidatura per primera vegada i ha obtingut un representant. Per últim, la formació ha augmentat la seua presència en un regidor a l’Olleria (de 4 a 5), a Quatretonda (de 2 a 3) i a Montaverner (de 2 a 3).

En el costat contrari podria esmentar-se el cas d’Ontinyent, on la formació ha descendit la seua representació de 3 a 2 regidors.

Pel que fa a les xifres del Partit Popular, la caiguda més forta s’ha experimentat a Ontinyent, on la formació liderada per Filiberto Tortosa ha obtingut 3 representants, 7 menys que fa quatre anys. Altra caiguda important s’ha viscut a Bufali, on la formació conservadora ha perdut l’alcaldia, passant dels 5 membres que formen el ple del consistori a només un representant.

A més, en diversos municipis el partit ha perdut dos representants. Aquest ha sigut el cas d’Agullent, on ha passat de 3 a 1 regidor. També ha ocorregut açò a Albaida (de 6 a 4), a Benigànim (de 7 a 5), a La Pobla del Duc (de 5 a 3), a Quatretonda (de 7 a 5), a Salem (de 4 a 2), a Montaverner (de 5 a 3) i a Castelló de Rugat (de 6 a 4).

La formació també ha perdut un representant a algunes localitats com Benicolet, on ha passat de 4 a 3 regidors, a Bocairent (de 3 a 2), a Llutxent (de 5 a 4) i a Atzeneta d’Albaida (de 4 a 3). Per últim, a El Palomar el PP ha perdut el representant que tenia fins ara.

Tanmateix, ha pujat un representant a Beniatjar (de 3 a 4), a Benissoda (de 3 a 4) i a Rugat (de 4 a 5), i ha ascendit en tres regidors la seua presència a l’ajuntament de l’Olleria, fins a arribar als 6.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Victor Vidal

Victor Vidal
Graduat en Comunicació audiovisual per la Universitat de València i especialitzat en Direcció de cinema per l’Escola de cinema Nou Prodigi de Barcelona. Anteriorment, becari a TVE València i Agencia EFE València. És col·laborador en tasques de redacció, càmera i muntatge a Televisió Digital d’Ontinyent.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa una taula de diàleg per reforçar la convivència i seguretat a la plaça Ausiàs March

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha explicat en una roda de premsa …

Un comentari

  1. Avatar

    Val a indicar que en L’Olleria s’arriba de tindre dos partits de dretes: PP i Gent de l’Olleria (antiga escissió). El PP ha guanyat un poc gràcies a la desaparició (fusió en realitat) del segon. I no han tret la suma de vots que tenien abans, de fet Compromís ha arrebatat vots de GdO… passant el PP de 4+3 a 6, i Compromís guanyant un com ja heu indicat. I sobretot perdent les opcions d’alcadia si Psoe i Compromís pacten (que esperem que sí pel bé del poble)