19/04/2024 - 9:48
Més

    Ascens de Compromís i davallada del PP a la Vall d’Albaida

    Altres notícies

    La Vall d’Albaida ha experimentat en aquestes eleccions municipals un moviment de xifres molt divers, segons cada poble. No obstant això, s’observen dues tendències prou clares en molts ajuntaments: un ascens de Compromís i un descens del Partit Popular.

    Pel que fa a la Coalició Compromís, a Agullent ha obtingut 10 representants, superant la majoria absoluta que ja tenia en 2011 amb 8 regidors. A Otos, la coalició també ha obtingut una majoria absoluta més ampla que l’anterior, ja que ha passat de 6 representants als 7 que té la localitat en total. A Albaida, la formació valencianista ha passat de 3 a 7 regidors, convertint-se en la força més votada.

    A Benicolet, Compromís ha entrat amb 3 regidors (d’un total de 7), ocupant els espais que en 2011 estaven en mans de l’Agrupació Independent de Benicolet (AIB). Açò mateix ha ocorregut a Terrateig, on la coalició ha entrat amb 3 representants, que en 2011 van recaure en el Partido Socialdemócrata Por los Ciudadanos.

    A Bocairent Compromís ha obtingut 3 regidors, millorant en dos representants les seues xifres de 2011. El mateix ha ocorregut a Salem, on han passat d’un a 3 regidors. A Benigànim la formació ha presentat candidatura per primera vegada i ha obtingut un representant. Per últim, la formació ha augmentat la seua presència en un regidor a l’Olleria (de 4 a 5), a Quatretonda (de 2 a 3) i a Montaverner (de 2 a 3).

    En el costat contrari podria esmentar-se el cas d’Ontinyent, on la formació ha descendit la seua representació de 3 a 2 regidors.

    Pel que fa a les xifres del Partit Popular, la caiguda més forta s’ha experimentat a Ontinyent, on la formació liderada per Filiberto Tortosa ha obtingut 3 representants, 7 menys que fa quatre anys. Altra caiguda important s’ha viscut a Bufali, on la formació conservadora ha perdut l’alcaldia, passant dels 5 membres que formen el ple del consistori a només un representant.

    A més, en diversos municipis el partit ha perdut dos representants. Aquest ha sigut el cas d’Agullent, on ha passat de 3 a 1 regidor. També ha ocorregut açò a Albaida (de 6 a 4), a Benigànim (de 7 a 5), a La Pobla del Duc (de 5 a 3), a Quatretonda (de 7 a 5), a Salem (de 4 a 2), a Montaverner (de 5 a 3) i a Castelló de Rugat (de 6 a 4).

    La formació també ha perdut un representant a algunes localitats com Benicolet, on ha passat de 4 a 3 regidors, a Bocairent (de 3 a 2), a Llutxent (de 5 a 4) i a Atzeneta d’Albaida (de 4 a 3). Per últim, a El Palomar el PP ha perdut el representant que tenia fins ara.

    Tanmateix, ha pujat un representant a Beniatjar (de 3 a 4), a Benissoda (de 3 a 4) i a Rugat (de 4 a 5), i ha ascendit en tres regidors la seua presència a l’ajuntament de l’Olleria, fins a arribar als 6.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -