Ascens de Compromís i davallada del PP a la Vall d’Albaida

1
Foto de Jordi Casanova - TVdigitalOntinyent

La Vall d’Albaida ha experimentat en aquestes eleccions municipals un moviment de xifres molt divers, segons cada poble. No obstant això, s’observen dues tendències prou clares en molts ajuntaments: un ascens de Compromís i un descens del Partit Popular.

Pel que fa a la Coalició Compromís, a Agullent ha obtingut 10 representants, superant la majoria absoluta que ja tenia en 2011 amb 8 regidors. A Otos, la coalició també ha obtingut una majoria absoluta més ampla que l’anterior, ja que ha passat de 6 representants als 7 que té la localitat en total. A Albaida, la formació valencianista ha passat de 3 a 7 regidors, convertint-se en la força més votada.

A Benicolet, Compromís ha entrat amb 3 regidors (d’un total de 7), ocupant els espais que en 2011 estaven en mans de l’Agrupació Independent de Benicolet (AIB). Açò mateix ha ocorregut a Terrateig, on la coalició ha entrat amb 3 representants, que en 2011 van recaure en el Partido Socialdemócrata Por los Ciudadanos.

A Bocairent Compromís ha obtingut 3 regidors, millorant en dos representants les seues xifres de 2011. El mateix ha ocorregut a Salem, on han passat d’un a 3 regidors. A Benigànim la formació ha presentat candidatura per primera vegada i ha obtingut un representant. Per últim, la formació ha augmentat la seua presència en un regidor a l’Olleria (de 4 a 5), a Quatretonda (de 2 a 3) i a Montaverner (de 2 a 3).

En el costat contrari podria esmentar-se el cas d’Ontinyent, on la formació ha descendit la seua representació de 3 a 2 regidors.

Pel que fa a les xifres del Partit Popular, la caiguda més forta s’ha experimentat a Ontinyent, on la formació liderada per Filiberto Tortosa ha obtingut 3 representants, 7 menys que fa quatre anys. Altra caiguda important s’ha viscut a Bufali, on la formació conservadora ha perdut l’alcaldia, passant dels 5 membres que formen el ple del consistori a només un representant.

A més, en diversos municipis el partit ha perdut dos representants. Aquest ha sigut el cas d’Agullent, on ha passat de 3 a 1 regidor. També ha ocorregut açò a Albaida (de 6 a 4), a Benigànim (de 7 a 5), a La Pobla del Duc (de 5 a 3), a Quatretonda (de 7 a 5), a Salem (de 4 a 2), a Montaverner (de 5 a 3) i a Castelló de Rugat (de 6 a 4).

La formació també ha perdut un representant a algunes localitats com Benicolet, on ha passat de 4 a 3 regidors, a Bocairent (de 3 a 2), a Llutxent (de 5 a 4) i a Atzeneta d’Albaida (de 4 a 3). Per últim, a El Palomar el PP ha perdut el representant que tenia fins ara.

Tanmateix, ha pujat un representant a Beniatjar (de 3 a 4), a Benissoda (de 3 a 4) i a Rugat (de 4 a 5), i ha ascendit en tres regidors la seua presència a l’ajuntament de l’Olleria, fins a arribar als 6.

Publicitat

1 COMENTARI

  1. Val a indicar que en L’Olleria s’arriba de tindre dos partits de dretes: PP i Gent de l’Olleria (antiga escissió). El PP ha guanyat un poc gràcies a la desaparició (fusió en realitat) del segon. I no han tret la suma de vots que tenien abans, de fet Compromís ha arrebatat vots de GdO… passant el PP de 4+3 a 6, i Compromís guanyant un com ja heu indicat. I sobretot perdent les opcions d’alcadia si Psoe i Compromís pacten (que esperem que sí pel bé del poble)

Comments are closed.