Jorge Rodríguez arrasa i el Partit Popular s’enfonsa a Ontinyent

1
Foto de Jordi Casanova - TVdigitalOntinyent

Les eleccions municipals celebrades aquest 24 de maig a Ontinyent deixen un ajuntament dominat pel PSOE, amb catorze representants, seguit pel PP amb tres, Compromís amb dos , i Esquerra Unida i Ciutadans, amb un edil cadascú. Els diferents partits han valorat els resultats, apuntant diferents qüestions.

grafico elecciones 2015

Foto de Jordi Casanova - TVdigitalOntinyent
Foto de Jordi Casanova – TVdigitalOntinyent

Jorge Rodríguez, candidat del PSOE i alcalde d’Ontinyent, ha destacat que els resultats obtinguts en la jornada de hui són una xifra històrica. En aquest sentit, ha valorat que a partir d’ara cal una gran responsabilitat per a gestionar adequadament eixe resultat. Rodríguez ha assenyalat, així mateix, que el seu objectiu és no defraudar als milers de votants que han confiat en els socialistes  i ha conclòs que “tots anem  a continuar treballant per Ontinyent”.

Des del Partit Popular, José Luis Climent ha volgut felicitar a la població per exercir el seu dret a vot, a la vegada que ha felicitat a Rodríguez pels resultats i ha plantejat que des del PP caldrà reflexionar, convocar als òrgans de govern del partit i prendre decisions.

Foto de Jordi Casanova - TVdigitalOntinyent
Foto de Jordi Casanova – TVdigitalOntinyent

Filiberto Tortosa, per la seua banda, ha assenyalat que els resultats han sigut negatius  en gran part de la comarca, i en especial a Ontinyent, on esperaven unes xifres més elevades. Tortosa ha destacat que la ciutadania ha dipositat la seua confiança en el PSOE, que ha obtingut el millor resultat de la història, mentre que el PP ha obtingut el seu pitjor registre. Ha conclòs incidint en la necessitat de buscar els motius d’aquests resultats i la necessitat de convocar als òrgans del partit.

 

Foto de Jordi Casanova - TVdigitalOntinyent
Foto de Jordi Casanova – TVdigitalOntinyent

Pel que fa a Compromís, Joan Gilabert ha destacat els bons resultats obtinguts a escala autonòmica, que provocaran una eixida de la Generalitat del Partit Popular.  Per contra, ha reconegut que els resultats a Ontinyent han sigut menys satisfactoris, ja que han descendit la seua representació. Gilabert ha parlat d’una “majoria absolutista” dels socialistes, i ha afirmat que a través dels dos representants que tindrà la formació  al consistori vigilaran i controlaran les actuacions del nou govern.

Foto de Jordi Casanova - TVdigitalOntinyent
Foto de Jordi Casanova – TVdigitalOntinyent

Paula Garcia, per part d’Esquerra Unida, ha subratllat que ha triomfat el populisme i la política per a tots, però sense contingut. Vicent Guerola, coordinador local de la formació, també ha parlat de la campanya socialista, sobre la qual ha dit que ha estat centrada en un excessiu personalisme, fins al punt que el PSOE “ha sabut acaparar el treball que hem fet entre tots”. En relació amb els resultats, ha parlat d’una sensació agredolça, ja que mantenen la representació però no han millorat les seues xifres.  A més, ha apuntat que els resultats autonòmics són més negatius encara, ja que han perdut la representació. Des d’Esquerra Unida d’Ontinyent s’ha reconegut que no han sabut transmetre les seues propostes adequadament i que no s’han comunicat bé amb la gent.

Foto de Jordi Casanova - TVdigitalOntinyent
Foto de Jordi Casanova – TVdigitalOntinyent

Sergio Ramiro, per part de Ciutadans, ha destacat el fet d’aconseguir un representant, tot i que el partit té dos mesos d’existència. Junt amb això, ha incidit en què el resultat de catorze representants per al PSOE no és un bo per a la ciutat, i que s’encarregaran de fer oposició, per a assenyalar aquelles coses que no els semblen bé.

Ramiro ha ressaltat que durant els últims quatre anys no ha existit una oposició a Jorge Rodríguez, i que això ha beneficiat al candidat socialista. A més, ha volgut incidir en què no són la marca blanca del Partit Popular, ja que els vots perduts pels populars no s’han desplaçat en la majoria de casos cap a la seua formació.

Per últim, UPyD, que també havia presentat la seua candidatura a la ciutat, ha obtingut 153 vots, una xifra insuficient per a obtenir representació.

Publicitat

Comments are closed.