29/05/2023 - 1:19
Més
  IniciDestacatL’Hospital d’Ontinyent, dins el Pla de Dignificació d’Infrastructures Sanitàries 2016-2019 del Consell

  L’Hospital d’Ontinyent, dins el Pla de Dignificació d’Infrastructures Sanitàries 2016-2019 del Consell

  El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, incloïa ahir l’Hospital d’Ontinyent entre les intervencions previstes al Pla de Dignificació d’Infrastructures Sanitàries 2016-2019 del Consell, a la seua intervenció al Debat de Política General que tenia lloc a Les Corts.

  El President de la Generalitat feia una al•lusió específica a la construcció del centre sanitari conveniada amb l’Ajuntament, en explicar que “una millor sanitat demana les millors Infrastructures i és, per això, que hem aprovat el Pla de Dignificació d’Infrastructures Sanitàries, amb una més de 350 M€ inversió, i que inclou centenars d’intervencions i noves infrastructures a més d’actuacions com el nou hospital d’Ontinyent, l’espai de salut campanar Ernest Lluch on començaran les obres a principis d’any, el centre de salut integral Santissima Faz/Carrer Girona d’Alacant, o les inversions tan necessàries en els dos centres de salut en Vinaròs, entre altres”.

  Quant a l’estat dels tràmits previs a la construcció efectiva de l’Hospital, a hores d’ara la redacció de la modificació dels projectes i direcció de les obres del nou centre sanitari està en fase de licitació i està previst que s’adjudique aquest mateix mes de setembre. Cal recordar que el passat 28 de juliol la Conselleria va obrir els sobres de les ofertes presentades a la redacció del projecte, una vegada desestimat el recurs presentat contra el plec per un col•legi professional al mes d’abril, i que va retrasar la constitució de la mesa fins al mes de juliol.

  Inicialment es van presentar 9 empreses, de les que dues van estar descartades perquè no complien els requisits, obrint-se per tant 7 sobres. Com que tres empreses van presentar baixa temerària, s’han realitzat els pertinents requeriments i després dels mateixos es procedirà a adjudicar el contracte. Segons les bases publicades al DOCV, el termini per a la redacció del projecte bàsic i d’activitat esde 2’5 mesos, a comptar des de la firma del contracte; i un termini de 5 mesos per a la redacció del projecte d’execució, dels projectes d’instal•lacions i de l’estudi de seguretat i salut, a comptar des de la notificació de l’aprovació del projecte bàsic.

  Cal recordar també que el ple de l’Ajuntament d’Ontinyent va aprovar el passat mes de juliol (amb el suport de tots els grups i l’abstenció del PP) cedir a la Generalitat Valenciana la parcel•la de 24.400 metres quadrats adquirida pel consistori amb una inversió d’1,8 milions d’euros per construir l’Hospital, cessió condicionada a la construcció efectiva del centre hospitalari. Prèviament, l’Ajuntament havia adaptat en febrer el Pla General d’Ordenació Urbana als nous usos de la parcel•la.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  Redacció TVdigitalOntinyent
  Redacció TVdigitalOntinyenthttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.
  El més llegit