Busquen solucions als punts més vulnerables davant les inundacions

L’Ajuntament d’Ontinyent està treballant en posar solució als punts més vulnerables de la ciutat davant fortes pluges i inundacions. Ho fa a través d’una comissió creada a instàncies de l’alcalde, Jorge Rodríguez, que ha reunit representants polítics de tots els partits presents a l’Ajuntament; tècnics municipals de l’Oficina Tècnica i el departament de Medi Ambient; i també representant dels efectius d’emergències i forces de seguretat.

Jorge Rodríguez explicava que “la DANA ha evidenciat que hem de replantejar en les actuacions davant les inundacions a la ciutat, especialment als considerats com a punts més vulnerables, la Cantereria i Benarrai, on estem estudiant possibles noves accions preventives”, assenyalava.

Així, al cas del carrer Cantereria, s’ha posat damunt la taula l’estabilització del talús situat a esquenes de les cases, “ja que l’aigua arriba a estes cases des del riu, però també des d’aquest talús, que requereix una actuació”, apuntava l’alcalde. Al cas de la zona de Benarrai es planteja un estudi d’inundabilitat que aborde en més profunditat les intervencions necessàries “i avaluar què és el que hem de fer a més d’augmentar la xifra d’andrones, que és una actuació ja prevista”, afegia.

Finalment, a la reunió es debatia la posada en marxa del que formalment s’anomena Pla Antiinundacions “que vaja més enllà del Pla d’Actuació que ja tenim, i que ens permeta tenir a l’abast totes les eines necessàries per fer front a situacions tan extraordinàries com les viscudes fa ara un mes”, exposava. Jorge Rodríguez incidia en què “els efectes del canvi climàtic per descomptat són un problema global però també són un problema que ens afecta localment, és per tant un problema de Ciutat davant el qual les hem de treballar de manera conjunta i coordinada”, concloïa.

Avís davant l’entrada d’una nova DANA

Per altra banda, i davant l’avís especial emès pel Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana a conseqüència de l’entrada d’una nova DANA, l’Ajuntament d’Ontinyent ha anunciat que posarà l’alberg Perú a disposició de tota persona que necessite allotjament, en el cas que fora necessari. Per accedir a aquest servei, les persones sol·licitants, donat el cas, haurien de telefonar al número 634798894.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent celebra que es pose en marxa la compra de dos busos sostenibles com demanava la coalició

Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament l’anunci sobre l’inici del …