La proposta de Compromís pel Pla d’Actuació contra Inundacions força la creació d’una comissió a l’Ajuntament d’Ontinyent

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent presentava el passat dilluns, 14 d’octubre, una moció per al pròxim Plenari ordinari, en la qual es demana que es pose en marxa l’elaboració d’un Pla d’Actuació Municipal davant el Risc d’Inundació (PAMRI) a Ontinyent, que a hores d’ara no existeix i és obligatori a causa del risc alt amb què està catalogat Ontinyent dins el llistat de Municipis amb risc d’inundacions de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

La proposta té com a objectiu garantir la major seguretat i resposta possible davant una situació de fortes pluges, ja que la localitat només compta actualment amb un Pla Operatiu Municipal. Aquest és un apartat del PAMRI que inclou el protocol d’emergència, esquemes organitzatius i un llistat dels punts més susceptibles de risc i les problemàtiques que s’ocasionen en aquests punts, però no aporta altres aspectes fonamentals com la cartografia de risc (mapes de perillositat, vulnerabilitat o exposició), així com anàlisis territorials i de risc, o estudi d’inundacions històriques.

Després de la presentació el dilluns d’aquesta moció per part de Compromís, des del govern d’Ontinyent s’anunciava divendres la creació d’una comissió “per completar i millorar el Pla Operatiu Municipal contra el Risc d’Inundacions”, segons es recull en una notícia als canals municipals.

Des de Compromís s’ha rebut de forma positiva la creació d’una comissió que aborde una problemàtica tan important, i que ha demostrat la seua urgència en casos com el viscut amb la gota freda del passat mes de setembre. No obstant això, el Grup Municipal matisa que la comissió, segons com la planteja el govern de Jorge Rodríguez, no dóna resposta per complet a la necessitat real de la localitat, que és comptar amb un PAMRI, que comprén més aspectes que un Pla Operatiu, siga menys o més complet. A més, la formació incideix en què comptar amb un PAMRI és d’obligat compliment a Ontinyent.

El portaveu i regidor de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha destacat que “és molt positiu que es cride a participar als tècnics, els cossos de seguretat i emergències i les forces polítiques per a aquesta comissió, més encara quan la proposta d’elaborar un PAMRI la vam registrar ja fa dies des de Compromís”. Calabuig comenta, així mateix, que “als canals de comunicació de l’Ajuntament hem pogut llegir quins aspectes cobreix l’actual Pla Operatiu Municipal, però no deixa de ser insuficient, ja que no és un PAMRI, sinó una part d’ell”.

“La nostra moció continua en peu i serà portada al pròxim Ple ordinari, ja que considerem molt urgent donar resposta el més prompte possible a aquesta situació. Paral·lelament, anem a treballar en la comissió en tot allò que puguem aportar i oferir, satisfets d’haver provocat que aquesta qüestió, que és una prioritat per a nosaltres, s’incloga en l’agenda de grans temes a tractar en el curt termini al nostre consistori” ha conclòs el portaveu

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent celebra que es pose en marxa la compra de dos busos sostenibles com demanava la coalició

Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament l’anunci sobre l’inici del …