medieval2020

L’IES L’Estació i AFAO col·laboren en la realització d’un còmic sobre l’Alzheimer

L’IES L’Estació i AFAO, entitat comarcal que dona suport als malalts d’Alzheimer i als seus familiars, han col·laborat en la realització d’un còmic que ens apropa a la dramàtica realitat d’aquesta malaltia neurodegenerativa. La historieta il·lustrada, dissenyada per Wan Bang Zhang, un jove que aspira a ser il·lustrador professional, està basada en la narració Memòria a dues veus, un treball de Llúcia Sanchis i Tolsà que va obtindre un guardó en els Premis Sambori del 2017.   

Segons ens ha explicat la professora Reme Pérez, del Departament de Dibuix de l’IES L’Estació, el còmic, realitzat completament a mà i sense emprar cap tècnica informàtica, recrea una història molt tendra sobre la vida d’una parella que es veu afectada per la malaltia. “Es tracta d’un conte molt trist però a la vegada molt encisador”, opina Reme. “Wan Bang ha fet un ús genial del dibuix i de la tècnica, aconseguint un resultat impactant”.

Wan Bang, també conegut amb el pseudònim de Blasskill, és un jove de divuit anys que ha cursat tota la Secundària i el Batxillerat Artístic a l’IES L’Estació i que actualment està estudiant Il·lustració a l’Escola d’Art d’Alcoi. Amb la publicació d’aquest treball, els membres de la junta directiva d’AFAO han reconegut, sens dubte, l’enginy i la creativitat d’un jove autor a qui de segur li espera un gran futur professional. “La realització d’aquest encàrrec”, conta Wan Bang, “m’ha permés connectar amb aquests personatges ficticis, que són, en realitat, universals: tots podem experimentar el seu dolor i la seua felicitat. Treballs com aquest paguen la pena pels sentiments que podem despertar a través de la il·lustració”.

La historieta gràfica es pot trobar publicada en MagazineAfao, una revista que edita aquesta organització amb l’objectiu d’oferir als seus socis i a tota la societat en general diversos continguts relacionats amb l’Alzheimer.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Coral Polifònica Caixa Ontinyent ofereix un concert en l’esglèsia Santamaria

El col·legi La Milagrosa d’Ontinyent celebra enguany el seu 150 aniversari, així, dintre d’aquesta conmemoració …