IniciCulturaOciLa Universitat d’Alacant coordinarà el I Pla Estratègic de Joventut d’Ontinyent

La Universitat d’Alacant coordinarà el I Pla Estratègic de Joventut d’Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Universitat d’Alacant (UA) han signat un acord per treballar conjuntament en l’elaboració del que serà el I Pla Estratègic Municipal de Joventut de la ciutat. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el regidor d’Educació, Óscar Borrell; i el rector de la UA, Manuel Palomar, donaven detalls hui d’una iniciativa que inclourà tallers de participació i estudis que desembocaran en la planificació de les polítiques públiques de joventut a Ontinyent durant el període 2019-2023.

Jorge Rodríguez recordava que “un dels eixos estratègics del Govern d’Ontinyent sempre ha estat potenciar el vincle entre Ontinyent i la Universitat. Som seu de la Universitat de València però tenim també una col·laboració activa amb la Universitat d’Alacant, com ja va quedar palès en la Càtedra Universitària d’Innovació Territorial posada en marxa a Ontinyent, i ara amb aquest Pla Estratègic, el primer que es fa d’estes característiques a la ciutat i que ens permetrà atendre millor les necessitats de la joventut també a mitjà i llarg termini”, explicava.

Manuel Palomar, qui felicitava Jorge Rodíguez “per la seua visió del foment de la participació” i a Óscar Borrell “pel seu treball sempre en primera línia de l’acció educativa”, incidia en el caràcter innovador del projecte, del que va avançar que tindrà 3 gran línies: Educació, ocupació i empreniment; cultura, oci, participació i esport; i emancipació, vivenda, igualtat i salut. Una acció “totalment estratègica, que permetrà dissenyar les polítiques de joventut des de baix, per la qual cosa va a ser fonamental la participació de la ciutadania”, destacava.

El pla comptarà amb el treball de l’equip del departament de Sociologia de la Universitat d’Alacant, amb el degà Raúl Ruiz Callado al capdavant, i serà un procés que pretén planificar l’acció de la Regidoria incloent al jovent d’Ontinyent en les accions i planificacions del propi Ajuntament mitjançant la dinamització de la població juvenil i comptant amb la col·laboració del Consell Local de la Joventut.

El regidor coordinador d’Educació, Óscar Borrell, explicava que des de la seua àrea s’ha estat treballant en la confecció d’un Pla de Joventut participat pels joves amb entrevistes i fòrums gràcies al personal adscrit de la beca Postgrau de la Diputació de València, un treball que ha servit d’embrió per elaborar ara el Pla Estratègic comptant amb les aportacions de la Universitat d’Alacant. 

Borrell destacava el treball realitzat amb el jovent d’Ontinyent en aquesta legislatura “en la què a més de comptar per primera volta amb una programació municipal d’activitats estable i continuada, s’ha invertit en recursos humans: hem apostat per poder disposar de personal permanent amb la persona becària de Postgrau de la Diputació de València; hem augmentat les hores del personal destinat a joventut des del Gabinet Psicopedagogic Municipal i també hem contractat dues tècniques de joventut al marc del programa Avalem Joves”, recordava.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular