valencia turisme fitur
Home > Comunitat > Igualtat destina 1,9 milions d’euros a recursos i programes per a persones amb dany cerebral adquirit

Igualtat destina 1,9 milions d’euros a recursos i programes per a persones amb dany cerebral adquirit

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat enguany 1,9 milions d’euros per a manteniment de recursos i desenvolupament de programes destinats a persones amb dany cerebral adquirit (DCA), segons ha assenyalat la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando.

Amb motiu de la celebració del Dia del Dany Cerebral, Helena Ferrando ha destacat la importància de “donar visibilitat i conscienciar a la societat sobre una discapacitat que augmenta cada dia” i que, segons la Federació Espanyola del Dany Cerebral (Fedace), afecta a 420.000 persones a Espanya, 56.000 a la Comunitat Valenciana.

Ferrando ha posat l’accent en la necessitat d’aconseguir la millor integració de les persones afectades per DCA “a través d’una coordinació i un treball sociosanitari que s’està desenvolupant des del Consell”, ja que es tracta d’una discapacitat que requereix una atenció tant en l’àmbit sanitari com en l’àmbit social.

Respecte a la xarxa assistencial per a persones afectades, la secretària autonòmica ha assenyalat que actualment la Conselleria d’Igualtat destina 1’5 milions d’euros per al finançament de places en centres de dia gestionats per entitats de persones afectades per DCA, una quantitat que en tres anys s’ha duplicat, ja que en 2015 aquest finançament era de 673.437 euros.

A més d’aquests centres finançats, el IVASS gestiona el Centre de Dia ‘Torrefiel’ amb 30 places d’atenció diürna especialitzada per a persones amb dany cerebral sobrevingut a causa d’un accident o una malaltia vascular, tumoral o infecciosa.

Aquest centre compta amb un equip multidisciplinari de 20 professionals, entre ells, fisioterapeuta, treballador social, neuropsicólogo, terapeuta ocupacional, logopeda, infermera, auxiliars de clínica, monitoras i administrativa, a més del personal de neteja, cuina i transport.

Ferrando ha volgut destacar la labor que realitzen els professionals d’aquests recursos “encaminada a millorar la salut i el benestar dels usuaris mitjançant el desenvolupament de programes individualitzats d’autonomia personal i de millora funcional de la vida diària, així com el suport que es dóna a les famílies tractant de normalitzar la vida en l’àmbit familiar”.

També per a reforma i equipament de centres i adaptació de vehicles en centres especialitzats en DCA, des d’Igualtat s’han destinat en tres anys un total de 223.289 euros.

Programes específics per a DCA

A més dels recursos, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives col·labora amb les entitats de familiars i afectats per DCA de tota la Comunitat Valenciana en el desenvolupament de programes especialitzats. Així, durant enguany ha finançat 17 programes específics per a dany cerebral de 10 entitats amb subvencions que aconsegueixen els 323.413 euros.

A més d’aquests programes, la Conselleria finança altres 38 programes dirigits a totes les persones amb algun tipus de diversitat funcional en els quals també poden participar persones amb DCA. Per a aquests programes, es destinen 869.650 euros.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Rosa Pérez Garijo: ‘Els treballs fets a Ontinyent són exemple de justícia, memòria i reparació’

La consellera de Participació, transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha posat el …