El Consell de Ciutat tria les 10 inversions finalistes de “Ontinyent Participa”

0

El Consell de Ciutat d’Ontinyent triava aquest dijous les 10 inversions finalistes de “Ontinyent Participa 2019”, el procés de priorització de projectes posat en marxa pel Govern d’Ontinyent perquè els veïns puguen triar les obres a executar amb 600.000 euros de la partida d’inversions municipals.

Al Consell de Ciutat acudien representants dels consells sectorials de la ciutat (Econòmic i Social, de Medi Ambient, Veïnal, de Benestar Social, de Cooperació, de Cultura, d’Esports), que representen a tot el moviment associatiu i veïnal de d’Ontinyent, així com representants dels grups municipals de PSOE, PP, Esquerra Unida i Ciudadanos. D’entre les 181 propostes presentades inicialment, i després de les fases d’informació tècnica, anàlisi dels consells i reunió dels mateixos, ahir se seleccionaven les 10 propostes finalistes que seran sotmeses a votació.

El regidor de Govern Obert, Joan Sanchis, i la regidora de Ciutadania, Virtudes González, coincidien en destacar “l’alta participació que hem tingut al procés de tria dels projectes ciutadans que ha implicat associacions de tots els sectors. Les 181 propostes presentades per part de 123 persones i entitats diferents suposen un increment del 22% de les propostes i del 17% dels proposants respecte a l’edició anterior, el que és sense dubte una bona noticia”, assenyalaven.

Així, les 10 propostes finalistes són la substitució de la coberta del mercat municipal; la dotació de nous carrils bici a la ciutat; el projecte per a la millora de l’accés de vianants a l’estació i el cementeri; la creació d’un parc de barres on practicar la calistènia; la 1ª fase de reurbanització de la zona dels carrers Ramón Llin, Pare Fullana i Llop de Bailó; la restauració de l’arc i forn de Cucó del SXIV; la reubicació de la parada de bus i taxi; l’ampliació de voreres al carrer Sant Josep; l’ampliació de voreres als carrers Salvador Tormo i José Iranzo; o una nova fase de rehabilitació de la Casa del Marqués de Montemira.

D’aquest llistat, que es recull a la pàgina web www.ontinyentparticipa.es, els ciutadans i ciutadanes d’Ontinyent majors de 16 podran votar del 5 al 9 de novembre per internet o en diversos espais públics les 3 propostes que consideren més prioritàries per a la ciutat, de les quals s’executarà la quantitat que tinga cabuda al pressupost fixat.

El 31 d’octubre a les 19:30 al CIM de Sant Rafel els proponents dels projectes podran exposar-los públicament per tal de millorar la informació pública en el procés i demanar el vot per a la seua proposta. El sistema informàtic per a la votació telemàtica estarà operatiu des de dilluns 5 a divendres 9 de novembre, podent votar-se també presencialment al Teatre Echegaray, Centre Cívic del Llombo, EPA Sant Carles, Agència de Lectura de Sant Rafel, Biblioteca de Sant Josep i a l’Ajuntament.

Joan Sanchis i Virtudes González animaven als veïns i veïnes “a participar del procés i aprofitar la possibilitat de triar de manera directa quines inversions volen que l’Ajuntament execute a la ciutat. Ontinyent Participa és un exemple i referència per a altres localitats, però només té sentit si totes i tots responem i continuem involucrant-se com fins ara”, apuntaven.